Frikadeller

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Frikadelle
Frikadeller.jpg
A freshly made batch of Frikadellen
Panggonan asalUncertain;
supposedly Denmark or Germany
Hawa ajanganHot or cold
Woworan pokokPork, veal, lamb, beef or fish
Katerangan liyanéGenerally served with boiled potatoes with gravy, or creamed cabbage
Buku masakan: Frikadelle  Médhia: Frikadelle

Frikadelle minangka salah sawijining olahan bakso goreng, wajan sing digoreng, asring dibandhingake karo bakso versi Denmark . Asalipun sajian ora dingerteni. Tembung "frikadelle" yaiku basa Jerman nanging sajian kasebut ana gandhengane, ora mung masakan Jerman, nanging uga masakan Denmark, Skandinavia lan Polandia . Iki minangka salah sawijining panganan paling populer ing Polandia, sing diarani "mielone".