Friday the 13th (filem 2009)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

Friday the 13th nggih punika sesirah filem horor saking Amérikah Sarékat taun 2009. Filem punika kaarahaken déning Marcus Nispel. Skénario kagem filem punika dipunanggit déning Damian Shannon lan Mark Swift, adhedhasar saking cariyas pakaryanipun Damian Shannon lan Mark Swift, lan Mark WHeaton. Ingkang ngayahi jejibahan minangka juru damel filem nggih punika Michael Bay sesarengan Andrew Form lan Brad Fuller. Tanggel jawa perkawis musik kapasrahaken dhumateng Stev Jablonsky. Sinematografi dipungarap déning Daniel Pearl. Wondéné pambesutan filem kalampahaken Ken Blackwell. Juru paraga ingkang kadhapuk sami maragani antawisipun Jared Padalecki,Danielle Panabaker, Amanda RIghetti, Aaron Yoo, Travis Van WInkle, lan Derek Mears.

Friday the 13th dipunbabar ing surya 13 Februari 2009, ing sapérang gedhung bioskop. Sinaosa filem punika mboten pikantuk kathahpangalembana, filem punika kasil ngempalaken arta dhumugi $19 yuta ing dinten kapisan pangeduman, lan $40 yuta ing pungkasanipunpeken.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Young Jason Cast in Friday the 13th remake". FearNet. May 15, 2008. Dijupuk May 28, 2008. 
  2. "Daily Box Office Calendar". Box Office Mojo. Dijupuk February 15, 2009. 
  3. "Total Gross (Main Page)". Box Office Mojo. Dijupuk May 31, 2009. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]