Frappé kopi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Frappé
Frappe
Classic frappé with no milk
JinisIced coffee
Panggonan asalGreece
DigawéDimitris Vakondios
Woworan pokokinstant coffee, sugar, milk, water
Buku masakan: Frappé  Médhia: Frappé

A kopi frappé, frappé Yunani, frappé Nescafé, utawa mung frappé ( Yunani: φραπές , frapés ,[fraˈpes] ) minangka ombenan kopi es Yunani sing digawe saka kopi instan (umume, Nescafé sing wis disemprot ), banyu, gula, lan susu. [1] Tembung kasebut asring ditulis frappe (tanpa aksen). Frappé kasebut ditemokake liwat eksperimen dening Dimitris Vakondios, perwakilan Nescafe, ing taun 1957 ing Tesalonika . [2] Frappés minangka salah sawijining jinis kopi sing paling populer ing Yunani lan Siprus lan dadi ciri khas budaya kopi Yunani ing njaba ruangan. Jeneng frappé asale saka basa Prancis, sing nerangake ombenan sing adhem nganggo es. Wiwit abad kaping 19, macem-macem omben-omben kopi adhem sing jenenge café frappé (à la glace) didokumentasikan, sawetara padha karo slushes, liyane kaya kopi es.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Mabbett, Terry (2007-10-01). "Greece in an instant". Tea & Coffee Trade Journal. Dibukak ing 2020-05-24 – via The Free Library.
  2. Souli, Sarah (2018-08-13). "This Freakishly Simple Coffee Drink Is Greece's Favorite Summer Beverage". Vice (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-05-24.