Ès kopi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kopi es disajekake ing "gaya Kyoto", ing endi banyu suhu ruangan diwutahake ing kopi nganti wolung jam, banjur diencerke nganggo es

ès kopi jinis warung wedang adhem, brewed variously karo divisi dhasar kang masakan kadhemen - wedang kadhemen warung, ngasilke rasa beda, lan ora mrintahake cooling - utawa Bir biasane (panas) lan banjur cooling, umume dening mung pouring liwat es utawa dadi es adhem. Ing masakan panas, pemanis lan rasa rasa asring dicampur karo kopi panas sadurunge didhem, amarga larut luwih cepet ing banyu panas. Utawa, sirup (gula sing wis larut ing banyu) bisa digunakake, utamane sirup permen karet .