Plaminggu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Flamingo)
Plaminggu
Kalamangsa: 25–0 Ma
Oligosèn Wekasan – Saiki
Flamingos Laguna Colorada.jpg
Plaminggu james (P. jamesi)
Klasifikasi ngèlmiah e
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Aves
Ordho: Phoenicopteriformes
Famili: Phoenicopteridae
Bonaparte 1831
Flamingo range.png
Sebarané manuk plaminggu ing sadonya

Plaminggu iku jinis manuk rawa ing famili Phoenicopteridae, ya iku famili siji-sijiné ing sajeroné ordho Phoenicopteriformes. Ana patang spésies plaminggu ing Amérikah lan rong spésies ing Jagat Lawas.

Étimologi[besut | besut sumber]

Plaminggu asalé saka tembung Portugis utawa Spanyol flamengo, sing tegesé "awerna abang mbranang". Tembung flamengo mau dijupuk saka tembung flamenc ing basa Provençal sing asalé saka tembung flama, tegesé "alad", lan diwènèhi panambang Jermanik -ing. Tembung sing mungkin saèmper ya iku Fleming. Asal-usul liyané ya iku saka tembung Yunani angka latin-aké, Phoenicopterus (saka tembung Yunani: φοινικόπτερος phoinikopteros), sing literalé ateges "elaré abang getih".[1]

Gladri[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]