Financier

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Financier
Two rectangular financiers.jpg
Two rectangular financiers
Panggonan asalFrance
Woworan pokokBeurre noisette; almond flour or ground almonds
Buku masakan:   Médhia: Financier

A financier ( pocaping cara Prancis: [fi.nɑ̃.sje] ) (biyèné dikenal minangka Visitandine a  ( pocaping cara Prancis: [vi.zi.tɑ̃.din] )) iku salah sawijining olahan roti sing cilik French almond cake, roso karo beurre noisette, biasane panggang ing jamur cilik. [1] [2] Ringan lan lembab kanthi eksterior sing endhog kaya endhog, [3] financier tradisional uga ngemot endhog, tepung, lan gula bubuk. Cetakan biasane roti cilik persegi dowo padha ukurane petit papat . [4] [5]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Thomas Keller et al., Bouchon (NY: Artisan, 2004), 307, available online, accessed August 28, 2012. ISBN 978-1579652395
  2. Suas, Michel (2008). Advanced Bread and Pastry. Cengage Learning. p. 474. ISBN 978-1418011697.
  3. Fabricant, Florence (Oct 3, 2006). The New York Times Dessert Cookbook. New York: Macmillan. p. 165. ISBN 978-0312340605.
  4. Greenspan, Dorie (2010). Around My French Table: More Than 300 Recipes from My Home to Yours. New York: Houghton Mifflin Harcourt. p. 455. ISBN 978-0547504810.
  5. Hesser, Amanda (November 24, 1999). "The Pastry Chef's Rich Little Secret". The New York Times. Dibukak ing 29 May 2014.