Beurre noisette

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Beurre noisette
Beurre noisette sauced halibut with vegetables.jpg
Pan roasted halibut and vegetables sauced with beurre noisette sauce at the bottom of the dish
JinisSauce
Panggonan asalFrance
Woworan pokokButter
Buku masakan: Beurre noisette  Médhia: Beurre noisette

Beurre noisette ( pocaping cara Prancis: [bœʁ nwazɛt], secara harfiah: hazelnut butter, kahanan: butter coklat) [1] iku olahan jinis sauce anget digunakake ing masakan Perancis . Iki bisa ngemot panganan gurih, kayata sayuran mangsa, pasta, iwak, omelet, [2] lan pitik. Iki bisa digunakake kanggo nggawe jajanan Prancis . Iki misuwur amarga warna kuning sing jero, meh coklat, lan aroma nutty lan rasa saka proses pemanasan.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Julia Child, Louisette Bertholle & Simone Beck (2001). Mastering the Art of French Cooking, Vol. 1. Alfred A. Knopf. pp. 98–99. ISBN 0-375-41340-5.
  2. "Smoked trout and chive souffle omelette with lemon beurre noisette". Gourmet Traveller. Dibukak ing 19 November 2015.