Filemon (wong ing Prajanjian Anyar)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Filemon)

Filemon iku wong Kristen utama sing katonané wis dadi anggota jemuwah ing Kolose. Filemon nduwé ulun (budhak) sing jenengé Onesimus. Uluné iku wis mlayu saka Filemon, bendarané iku banjur bisa tepangan karo Paulus nalika Paulus ana ing jero penjara. Banjur amarga bimbingan Paulus, Onesimus dadi wong Kristen.

Layang Paulus marang Filemon iki isiné panjaluking Paulus supaya Filemon gelem sarujuk karo Onesimus sing lagi dikon Paulus mulih. Paulus njaluk supaya Filemon sudi nampa bali Onesimus, ora mung sebagai ulun sing wis diapurani anging uga dadi padha-padha wong Kristen.

Delengen uga[besut | besut sumber]