Filem kultus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Filêm kultus utawa filêm kultus klasik mujudake filêm sing dianggêp bangêt narik kawigatène para pênggêmare saèngga nuwuhake basis pênggêmar sing mèmpêr karo pêngikut sèktê.[1][2] Filêm-filêm jinis iki biyasane ngandhut crita sing nyêlênèh utawa ora umum, malah ana uga sing kontroversial, lan ora kudu ngancik status box office.[3][4]

Filêm kultus Indonesia[besut | besut sumber]

Ing Indonesia, filêm kultus akéh-akéh diprodhuksi taun 1980-an. Nalika sêmana, filêm kultus didadèkake sarana kritik sosial marang réjim Orde Baru.[5][6] Filêm-filêm kuwi nganti saiki isih nduwèni pênggêmar nganti tumêkan njaban rangkah, kaya ta Leak (Mystics in Bali, 1981), Ratu Ilmu Hitam (The Queen of Black Magic, 1981), Perawan di Sarang Sindikat (Virgins from Hell, 1986), Pembalasan Ratu Laut Selatan (Lady Terminator, 1988), lan Bercinta dengan Maut (Dangerous Seductress, 1992).[1]

Rèfêrènsi[besut | besut sumber]

  1. a b "Ganjil dan Terasa Menyimpang, Itulah Film Cult". Tirto.id. Dibukak ing 31 Desember 2019. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  2. "What Makes a Movie a "Cult" Film?". LiveAbout.com. Dibukak ing 31 Desember 2019. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  3. "Apa itu Cult Movie?". IDSEducation.com. Dibukak ing 31 Desember 2019. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  4. "Cult Films: Part 1". Filmsite.org. Dibukak ing 31 Desember 2019. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  5. "The Other Side of Indonesia: New Order's Indonesian Exploitation Cinema as Cult Films". Cinema Poetica. Dibukak ing 31 Desember 2019. Check date values in: |access-date= (pitulung)
  6. "Orde Baru Lahir, Lalu Bangkitlah Film Seks, Mistis, dan Sadis". Tirto.id. Dibukak ing 31 Desember 2019. Check date values in: |accessdate= (pitulung)

Deleng uga[besut | besut sumber]