Ferrari Enzo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Enzo Ferrari
Enzo Ferrari
Prodhusèn Ferrari
Parusahan indhuk Fiat Group
Mangsa sajroning produksi 2002–2004
400 produced
Modhèl sakdurungé Ferrari F50
Modhèl sawisé Ferrari 599 GTO
Klas Sports car, Racing car, Supercar
Wangun rangka 2-seat Berlinetta
Layout RMR layout
Mesin 6.0 L V12
Transmisi 6-speed semi-automatic
Let sumbu rodha 2650 mm
Dawa 4702 mm
Amba 2035 mm
Dhuwur 1147 mm
Bobot kothong 1365 kg
Mobil sajinis Ferrari FXX
Desainer Ken Okuyama at Pininfarina

Ferrari Enzo ya iku montor kang duwé 12 silinder mid-engine Berlinetta, jeneng pendiri perusahaane Enzo Ferrari. Dibangun ing taun 2002 nganggo tèknologi Formula Siji, kaya awake serat karbon, F1-style tranmisi nggeser elektrohidrolik, lan serat karbon sing dikuati karo Silicon Carbide (C / SiC) keramik komposit rem cakram. Uga nganggo tèknologi sing ora inthok ning F1, kaya déné aerodinamis aktif, lan kontrol traksi.[1] Sawisé downforce saka 775 kg (£ 1.709) kegayuh ning 355,6 km/jam (221 mph) swiwi mburi diobahke karo komputer kanggo nahanake downforce.[1] V12 Enzo ya iku sing sepisanan saka génerasi anyar Ferrari.[1] Iki didhasarkake ing arsitèktur V8 sing digawé ning Quattroporte adhik perusahaan Maserati, nggunakake arsitèktur dhasar sing padha lan 104 mm (4.1 in) bore spasi. Désain iki arep nggantikake ning V12 lan V8, mesin sing ameh digunakaké ning Ferrari kontemporer liyané.[1] F430 2005 ya iku Ferrari keloro ning versi anyare utawa powerplant anyar.[1]

Prodhuksi[besut | besut sumber]

Enzo digawé karo Ken Okuyama, ya iku mantan pimpinan désainer Pininfarina Jepang. Pisanan Enzo ngandharake taun 2002 mrodhuksi watese namung 349 mobil, kang regane US $ 659.330. Perusahaan iki ngrimake undhangan marang pelanggan mligine sing naté tuku mobil tipe F40 lan F50.[2] 349 mobil wis kedol. Saking akèhé panyuwunan, Ferrari yasa 50 Enzos luwih, sing akèhé dadi 399.[2]

cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e www.sportscarmarket.com(diundhuh 9 September 2011)
  2. ^ a b www.supercars.net(diundhuh 9 September 2011)