Fardhu Kifayah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Fardhu Kifayah iku status hukum saka siji aktivitas sajeroning agama Islam kang wajib ditindakaké, nanging yèn wis ana siji muslim kang nglakoni kuwajiban iki banjur palastra. Conto aktivitas kang kagolong Fardhu Kifayah:

Sawijining tumindak kang wiwitané hukumé fardhu kifayah bisa dadi fardhu 'ain yèn durug ana kang tumindak.