Faloodeh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Faloodeh
Faloodeh1.jpg
Jeneng liyanéFaludeh, Paloodeh, Paludeh, Fālūdhaj
JinisDessert
AjanganLunch & Dinner
Panggonan asalShiraz, Bendera_Iran Iran
Woworan pokokVermicelli, syrup (sugar, rose water)
Buku masakan: Faloodeh  Médhia: Faloodeh

Faloodeh ( Pèrsi: فالوده‎, salin aksara fālūde‎ ) Utawa Paloodeh ( Pèrsi: پالوده‎, salin aksara pālūde‎ ) minangka panganan cuci mulut tradisional Iran sing padha karo sorbet. [1] [2] Iki kalebu mi-ukuran bihun tipis sing digawe saka pati ing sirup semi beku sing ana gula lan banyu mawar . [3] [4] [5] Faloodeh asring disajikake nganggo jus jeruk nipis lan kadang pistachios sing dipanggang.

Ing Iran, faloodeh didol ing toko es krim lan kopi kanthi rasa kayata pistachio, safron, rosewater lan madu, lan bisa disajikake karo bastani sonnati, es krim tradisional Persia. Shirazi faloodeh ( Pèrsi: فالوده شیرازی‎, salin aksara fālūde Shirāzi‎ ), versi saka kutha Shiraz, misuwur banget. [6]

Gawé[besut | besut sumber]

Adonan pati tipis (saka kentang, arrowroot, jagung, utawa beras) dimasak, banjur ditancur nganggo saringan sing ngasilake senar alus kaya mi cellophane, sing banjur adhem nganggo banyu es. [3] [4] Sawise iku, dikombinasikake karo campuran sirup lan adhem kanthi cepet nganti sirup paling ora setengah beku.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Dan Jurafsky (November 16, 2011). "Macarons, Macaroons, Macaroni: The curious history". Slate.
  2. Krondl, Michael (2011). Sweet invention : a history of dessert. Chicago, Ill: Chicago Review Press. ISBN 1-55652-954-6. page 102.
  3. a b "Recipe: Faloodeh (Persian Rose Water Ice)". Kitchn. Dibukak ing 2017-06-12. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng ":0" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  4. a b Dalal, Tarla (2000-09-01). Chaat Cookbook (ing basa Inggris). Sanjay & Co. p. 96. ISBN 9788186469620. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng ":1" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  5. Sinaiee, Maryam (2015-05-10). "Faloodeh: Persian Rosewater and Lemon Sorbet". The Persian Fusion (ing basa Inggris). Dibukak ing 2017-06-12.
  6. Marks, Gil (2010-11-17). Encyclopedia of Jewish Food. Wiley. ISBN 9780544186316.