F. G. Bailey

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

F.G. Bailey ya iku ahli antropologi saka Liverpool, Karajan Manunggal kalairan 24 Fèbruari 1924[1]. Bailey miwiti pamulang luhur saka University of Oxford ing taun 1950 lan Universitas Manchester ing taun 1955[1]. Sing ing Manchester, Bailey olèh gelar Ph.D. Panalitèn lapangan utawa field work antropologiné ing wewengkon Orissa, Indhi (1952-1959) lan Cuneo Itali (1968)[1]. Karya-karya tulisané kang wis diterbitké antarané ya iku Tribe, Caste, and Nation: A Study of Political Activity and Political Change in Highland Orissa (1960), Stratagems and Spoils: A Social Anthropology of Politics (1969), The Prevalence of Deceit (1991), lan The Witch-Hunt: Or, the Triumph of Morality (1994). Bailey akèh pisumbangané ing antropologi pulitik, kajian Asia Kidul-wétan, lan owah-owahan sosial[1][2]. Dhèwèké uga akèh nerbitaké 50-an buku lan 39 artikel bab Ètnografi lan Antropologi[3].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical Dictionary of Social and Cultural Anthropology. London: Routledge. k. 32. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. "Stratagems and Spoils: A Social Anthropology of Politics". Westview Press. Dijupuk 2017-11-10. 
  3. "F.G. Bailey". SOAS. Dijupuk 2017-11-10.