Euryarchaeota

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Halobacteria,salah siji tuladha Euryarchaeota

Euryarchaeota ya iku filum Archaea.[1] Euryarchaeota bisa urip ing lingkungan ekstrem.[1] Tuladha Euryarchaeota ya iku Archaea halofil ekstrem (haloarchaea), metanogen, lan pirang-pirang jinis archaea thermofilik lan asidofilik.[1] Haloarchaea bisa urip ing lingkungan kang duwéni kadar uyah dhuwur.[1] Organisme kang kagolong ing klompok iki mbutuhkake paling ora 9& NaCl kanggo urip.[1] Kanggo urip optimale, mbutuhake 12-23% NaCl, nanging bisa urip nganti kadar NaCl 32%.[1] Salah siji klompok Euryarchaeota ya iku bakteri metanogen, ya iku mikroorganisme kang bisa mroduksi metana minangka bageyan integral saka metabolisme energine, asipat anaerob obligat.[1] Adhedhasar keragaman karakter dinding sel, metanogen kaperang dadi Methanobacterium, Methanosarcina, Methanocaldococcus, Methanoplanus, lan Methanospirillum.[1] Bakteri metanogen dhéwé bisa ditemokake ing usus manungsa..[2]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h Madigan MT, Martinko JM, Dunlap PV, Clark DP. 2008. Biology of Microorganisms 12th edition. San Francisco: Pearson. Hal:490. ISBN 0-13-196893-9
  2. ^ NCBI webpage on Euryarchaeota. Data kajupuk saka "NCBI taxonomy resources". National Center for Biotechnology Information. Dijupuk 2010-06-03. 


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Euryarchaeota&oldid=1078927"