Esmeralda (filem 1915)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Esmeralda
Esmeralda Mary Pckford newspaper ad.png
Newspaper ad for the film.
DisutradaraniJames Kirkwood
DiprodhuseriAdolph Zukor
Daniel Frohman
Ditulis déningFrances Hodgson Burnett
AdhedhasarEsmeralda
déning Frances Hodgson Burnett
SinématografiEmmett A. Williams
Dibabar déningParamount Pictures
Tanggal metu
  • Sèptèmber 6, 1915 (1915-09-06)
Suwéné
4-5 reels
NagaraUnited States
BasaSilent film
(English intertitles)

Esmeralda yaiku filem bisu saka Amerika Serikat taun 1915. Filem iku digawé taun. Esmeralda diarahaké déning Adolph Zukor Daniel Frohman. Skénariyone dianggit karo Frances Hodgson Burnett, diangkat saka naskah sandhiwara sing judhulé Esmeralda pakaryané Frances Hodgson Burnett. Juru paraga sing nyengkuyung filem iki antarané Mary Pickford, Ida Waterman, Fuller Mellish, Arthur Hoops, William Buckley, lan Charles Waldron. Sing dadi produser ing filem iki Adolph Zukor sarta lan Daniel Frohman.[1] Filem iki tumeka saiki dianggep minangka film sing wis ilang amarga ora ana sing ngerti tapak lan sisa-sisané.[2][3]

Juru paraga[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "MARY PICKFORD AT COLONIAL TOMORROW IN FILM SUCCESS". The Tacoma Times. Tacoma, Wash. October 6, 1915. Dibukak ing March 5, 2015.
  2. The American Film Institute Catalog Feature Films 1911-20 by The American Film Institute, c. 1988
  3. Esmeralda at silentera.com

Pranala njaba[besut | besut sumber]