Menyang kontèn

Escudella

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Mangkuk escudella nganggo pasta

Escudella i carn d'olla, utawa escudella sing luwih cekak, ( Eastern Catalan: [əskuˈðeʎə] ; murup "Bowl") iku tradisional Catalan daging lan sayur-sayuran godhok lan sup . [1] Francesc Eiximenis nulis ing abad kaping 14 manawa saben dina dipangan wong Catalan.

Ditondoi kanthi nggunakake pilota, bakso gedhe banget sing dibumboni bawang putih lan peterseli; uga ngemot sayuran kayata celery, kubis, wortel, lsp. gumantung karo musim. Kajaba iku, balung, sosis sing diarani botifarra, lan jinis daging liyane bisa digunakake. Ing jaman sejarah, jinis sing diarani escudella de pagès, sing duwe pasta lan nasi, biasane digawe ing dina Kemis lan Minggu.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Ichijo, A.; Johannes, V.; Ranta, R. (2019). The Emergence of National Food: The Dynamics of Food and Nationalism. Bloomsbury Publishing. kc. 90. ISBN 978-1-350-07414-9. Dibukak ing 20 June 2019.