Es krim gorèng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Es krim gorèng
FriedIceCream.jpg
Es krim gorèng ana ing restoran Thailand
JinisPastry
AjanganDessert
Hawa ajanganAnget
Woworan pokokEs krim
Buku masakan: Es krim gorèng  Médhia: Es krim gorèng

Es krim gorèng minangka panganan cuci mulut digawe saka sasendok es krim sing digorèng kanthi jero, nggawe kulit sing anget lan renyah ing saubengé es krim sing isih adhem.

Panganan panganan cuci mulut iki umume digawe karo njupuk sendok es krim ing ngisor suhu sing umume es krim, bisa dilapisi ing endhog mentah, digulung ing potong jagung utawa remah cookie, banjur digorèng kanthi jero. Suhu es krim sing sithik banget bisa nyegah leleh nalika digorèng. Iki bisa uga diwutahake karo kayu legi lan gula, uga nutul peppermint, sanajan krim utawa madu uga bisa uga digunakake.