Es krim gorèng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Fried ice cream
FriedIceCream.jpg
Fried ice cream served at a Thai restaurant
JinisPastry
AjanganDessert
Hawa ajanganWarm
Woworan pokokIce cream
Buku masakan: Fried ice cream  Médhia: Fried ice cream

Es krim goreng minangka panganan cuci mulut digawe saka sasendok es krim sing digoreng kanthi jero, nggawe kulit sing anget lan renyah ing saubengé es krim sing isih adhem.

Panganan panganan cuci mulut iki umume digawe karo njupuk sendok es krim ing ngisor suhu sing umume es krim, bisa dilapisi ing endhog mentah, digulung ing potong jagung utawa remah cookie, banjur digoreng kanthi jero . Suhu es krim sing sithik banget bisa nyegah leleh nalika digoreng. Iki bisa uga diwutahake karo kayu legi lan gula, uga nutul peppermint, sanajan krim utawa madu uga bisa uga digunakake.