Erik Cohen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Erik Cohen ya iku ahli antropologi saka Zagreb, Yugoslavia, kalairan 1932[1]. Pandhidhikané saka Hebrew University ing Yérusalem. Ing taun 1958, dhèwèké oléh gelar BA, taun 1961 MA, lan 1967 Ph.D[2]. Erik wis naté nglakoni panlitian lapangan ing Israel (1956), Acre (1996), Ayacucho Peru (1969), Fiji (1974), lan Thailand (1977)[1]. Karya-karya antropologis kang wis ditulis déning dhèwèké iku antarané ‘Nomads from affluence: notes on the phenomenon of drifter tourism’, ing jurnal International Journal of Comparative Sociology (1973), ‘A phenomenology of touristic experiences’, Sociology (1979), ‘Authenticity and commoditization in tourism’, Annals of Tourism Research (1988), lan The Commercialized Crafts of Thailand: Hills Tribes and Lowland Villages (2000)[3]. Karir dawa saka Erik Cohen ing iki duwé pisumbangan ing kajian Israel kibbutzim, ékspatriat, lan bebrayan imigran, lan uga pola perilaku inter-étnik. Ing bab pariwisata uga ditliti déning Erik nalika ing Thailand[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. kk. 131–132. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. "Eric Cohen". en.sociology.huji.ac.il (ing basa Inggris). Dijupuk 2017-12-24. 
  3. "Erik Cohen" (PDF). Dijupuk 2017-12-24.