Eric the Victorious

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Eric the Victorious
Eric the victorious.jpg
Eric praying to Odin before the Battle of Fýrisvellir, as envisioned by Twentieth century artist Jenny Nyström
King of Sweden
Panjenengan c. 970 – c. 995[1]
Panerus Olof Skötkonung
Lair c. 945
Surud c. 995
Astana Old Uppsala
Consort Sigrid the Haughty (?)
Świętosława (?)
Gunhild of Wenden (?)
Aud Haakonsdottir of Lade (?)
Putra Olof Skötkonung
Wangsa Munsö
Bapa Björn (III) Eriksson (?)
Agama Pagan, possibly briefly Christian

Eric the Victorious ( Old Norse : Eiríkr inn sigrsæli, Modern Swedish: Erik Segersäll ; c. 945 - 995) minangka raja Swedia saka watara 970. Wiwit panjenengané minangka raja Swedia sing kaping pisanan kanthi panerus regnal sing padha, sing dibuktèkaké jroning sumber-sumber sing saling mandiri, dhaptar raja-raja Swedia asring diwiwiti karo dhèwèké. [2][3]Nanging anaké Olof Skötkonung dianggep minangka panguwasa pisanan sing didokumentasikaké kanggo mesthi ditampa dening wong asli Swedia watara Lake Mälaren lan Geats watara Lake Vättern, sing dadi dhasar kanggo mbentuk bangsa Swedia.

Sawetara sumber migunakaké Eric the Victorious minangka Raja Eric V utawa Eric VI, penemuan modern kanthi ngetung saka Eric XIV (1560-68), sing ngidhentifikasi angka miturut riwayat mitologi Swedia . Ana utawa ora ana raja-raja Swedia sing dijenengi Eric sadurunge Eric the Victorious wis dipecat, lan sawetara sejarawan ngakoni yèn ana sawetara sing sadurungé Erics.[4]lan liya-liyane ngiringi kuwalitas sumber utama sing dipigunakaké lan anané raja-raja kasebut sadurungé.[5]Dhaptar raja sawise dheweke uga ruwet lan ora samesthine ing sawetara periode wiwitan, sing ndadekake anggone nduwe masalah numeral (pirsani Eric lan Eric lan Erik Årsäll ).

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Liljegren, Bengt (2004) "Rulers of Sweden". Lund: Historiska Media. (translated by Adam Williams) p.11 ISBN 91-8505763-0
  2. Lindkvist, Thomas (2003), "Kings and provinces in Sweden", The Cambridge History of Scandinavia, k. 223., ISBN 0-521-47299-7 
  3. Listing the Royal Court of Sweden
  4. Lagerqvist & Åberg in Kings and Rulers of Sweden ISBN 91-87064-35-9 pp. 8-9
  5. Harrison, Dick (2009), Sveriges historia 600-1350, kk. 21, 121, ISBN 978-91-1-302377-9 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Erik Segersäll
Lair: c. 945? Tilar donya: c. 995
Gelar kabangsawanan
Kang sadurungé
First known king
King of Sweden
970?–c. 995
Kang sawisé
Olof Skötkonung