Olof Skötkonung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Olof Skötkonung
Olaf Scotking of Sweden coin c 1030.jpg
Coin minted for King Olof in Sigtuna
King of Sweden
Panjenengan c. 995–1022
Leluhur Erik Segersäll
Panerus Anund Jacob
Lair c. 980
Surud 1022 (yuswa 41–42)
Garini Estrid of the Obotrites
Putra by Edla:
Emund the Old
Astrid, Queen of Norway
by Estrid of the Obotrites:
Anund Jacob
Ingegerd, Grand Princess of Kievan Rus'
Wangsa Munsö
Bapa Erik Segersäll
Ibu Sigríð Storråda/Świętosława?
Agama Roman Catholic
previously Norse Pagan


Olof Skötkonung (980 – 1022) yaiku Raja Swedia, putra Eric the Victorious lan, miturut sumber Islandia, Sigrid the Haughty . Panjenenganipun nggantos bapakipun ing c. 995. Dheweke kechatet dadi putra makhota , amarga dheweke minangka panguwasa Swedia pisanan sing duwe kawruh akeh. Dheweke dianggep minangka raja pisanan sing wis mrentah loro Swedes lan Geats .

Keuripan[besut | besut sumber]

Babagan Olof biasane adhedhasar, Snorri Sturluson lan Adam saka Bremen, sing wis tundhuk kritik saka sarjana sumber kritis. wong paling tuwa dening penulis kesusastraan Jerman Adam Bremen (1075), nyathet yen Sweyn Forkbeard diusir saka negarané Denmark déning Raja Swedia, Eric the Victorious ing pungkasan abad ka-10. Nalika Eric seda (taun 995), Sweyn wangsul lan ngrebut kratoné, nikah karo randha Eric. Nanging, nalika Olof nggayuh bapake Eric, nglumpukake tentara, lan ngluncurake serangan kejut marang Sweyn. Raja Denmark lajeng dipecat nalika Olof mendhet tanahipun. Nanging, konflik iki wis diatasi. Wiwit Sweyn wis nikah karo ibune Olof, dheweke bali ing tahta Denmark lan loro raja kasebut sawise kuwi sekutu.[1] Snorri Sturluson (1230) lan penulis saga Islandia liyane uga ngomong yen Sweyn krama karo ibu Olof sawise mati Eric the Victorious, nanging tanpa nyebutake konflik apa wae. Uga, Snorri nggambarake Sweyn lan Olof minangka sekutu sing padha nalika ngalahake Raja Norwegia Olav Tryggvason ing perang Svolder 1000, lan sawisé iku nurunake Norwegia ing antarane dheweke.[2]Umumé percaya yèn akun Adam babagan kélangan Sweyn ing tangané Eric lan Olof sacara parsial lan bisa disalahkètasi; Pernikahan karo ibu Olof sajatiné wis nutup posisi presiden Sweyn.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Snorre Sturluson, Nordiska kungasagor. Vol. I. Stockholm: Fabel, 1991, pp.. 180, 283, 289.
  2. Snorre Sturluson, Nordiska kungasagor. Vol. I. Stockholm: Fabel, 1991, pp.. 180, 283, 289.
  3. Maja Hagerman, Spåren av kungens män. Stockholm: Rabén Prisma, 1996.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Olof Skötkonung
Lair: c. 980 Tilar donya: 1022
Gelar kabangsawanan
Kang sadurungé
Erik Segersäll
King of Sweden
c. 995–1022
Kang sawisé
Anund Jacob