Menyang kontèn

Eparki Agung Tirus (Melkit)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Eparki Agung Tyre (Grikenlan Melkit)

Archeparchy Tyrensis Graecorum Melkitarum
Lokasi
NagaraLibanon
Statistik
Populasi
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
3,100
Paroki12
Informasi
DenominasiGreja Katulik Grikenlan Melkit
RitusRitus Bizantium
Didegaké1683
KatedralKatedral Santo Tomas
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
PatriarkYoussef Absi
Epark AgungMichael Abrass

Eparki Agung Tyre[1] (Latin: Archeparchy Tyrensis Graecorum Melkitarum) yaiku tahta metropolitan Greja Katulik Grikenlan Melkit. Ing 2009, ana 3,100 wong sing sampun dibaptis. Eparki kasebut saiki dipimpin dening Epark Agung Michael Abrass, BA.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 33°16′08″N 35°12′59″E / 33.2689°N 35.2164°E / 33.2689; 35.2164