Endhas singa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Endhas singa
Lions-head-MCB.jpg
Cina Padatan 獅子頭
Cina Prasaja 狮子头
Werdi literalLion's head

Lion's Head ( simplified Chinese ) utawa bakso rebus minangka sajian saka masakan Huaiyang ing sisih wetan China, kalebu bakso daging babi gedhe sing ditandur karo sayuran. Ana rong jinis: putih (utawa polos), lan abang (红烧, dimasak nganggo kecap). Varietas biasa biasane di rebus utawa dikukus nganggo kubis napa . Macem-macem abang bisa rebus karo kubis utawa dimasak nganggo tunangan pring lan turunan tahu . Daging cincang sing akeh lemak bisa ngasilake tekstur sing luwih apik, uga kastanye banyu sing disigar uga bisa digunakake.Jeneng "endhas singa", asale saka bentuk bakso sing kudune meh podo karo endhas singa wali Cina, khusus.

Bentuk bakso sing kudune meh podo karo endhas singa wali Cina