E-wayang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gebingan (Pahatan lan Luaran e-wayang)
Sunggingan Awal
Sunggingan Akir

E-wayang punika wayang kang sadaya prosès pendamelanipun ngginakan sarana lan fasilitas digital (piranti alus) kanggé mbangun bagéyan ingkang mbentuk wujud e-wayang, kalebet ugi ing sajroning pagelaran wayang ngginakaken sarana komputer. Sedaya prosès punika miturut prosès digital, saéngga dados wujud wayang ingkang wonten ing format-format digital lan saged dipun sajèkaken dados pagelaran digital kanthi program komputer.

Lairipun e-wayang punika dipun titi kaliyan sengkalan:

  1. Sengkalan adhedhasar taun jawa Netra(2) Suci(4) Ambabah(9) Jagad Maya(1), nunjuk taun 1942 taun Jawa
  2. Sengkalan adhedhasar taun Masehi Dewa(9) Ngulandara(0) ing Awang-awanging(0) Netra(2) nunjuk taun 2009 Masehi

Sengkalan punika sampun dipun ripta wayang digital Ismaya, déwa ingkang ngulandara ing jagad kanggé nemong trah witaradya.

Mangga mirsani[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=E-wayang&oldid=1089012"