Dualisme

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Réné Descartes, filsuf kang akèh ngetrapaké dualisme

Dualisme iku aliran filsafat kang mangku teges gabungan antarané materialisme lan idealisme.[1] Materialisme pracaya bab dhasaring urip manungsa iku ana ing bab matèri.[1] Sabanjure, idealisme pracaya bilih urip iku kang utama adhedasar ruh.[1] Saka rong pangertèn iku bisa dijupuk pangertèn dualisme ya iku pracaya bilih hakikat urip iku ana ing matèri lan ruh.[1] Wosé sajeroning urip ana gathukan kang mesthi antarané jiwa lan raga, ora ana salah sawijiné kang luwih wigati.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Juyana S. Praja (2003). Aliran-aliran Filsafat dan Etika. Jakarta: Prenada Media. k. 43-44. ISBN 979-3465-22-0.