Drag Me to Hell

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Drag Me to Hell
Gambar:Dragmetohell.jpg
Disutradarani Sam Raimi
Diprodhuseri Grant Curtis
Sam Raimi
Robert G. Tapert
Ditulis déning Sam Raimi
Ivan Raimi
Dibintangi Alison Lohman
Justin Long
Lorna Raver
Dileep Rao
Adriana Barraza
David Paymer
Reggie Lee
Dimusiki Christopher Young
Sinématografi Peter Deming
Dibesut déning Bob Murawski
Perusahaan
prodhuksi
Ghost House Pictures
Dibabar déning Universal Pictures
Tanggal metu
29 Mei 2009
Suwéné
99 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Basa Inggris
Rantaman $30,000,000
Kalarisan $86,117,189

Drag Me to Hell nggih punika filem horor saking Amérikah Sarékat taun 2009. Filem punika kaarahaken déning Sam Raimi. Skénario kagem filem punika dipunanggit déning Sam Raimi lan Ivan Raimi. INgkang ngayahi jejibahan minangka juru damel nggih punika Grant Curtis, sesarengan Sam Raimi lan RObert G. Tapert. Tanggel jawab musik kapasrahaken dhumateng Christopher Young. Sinematografi dipuncakaken déning Peter Deming. Pambesutan filem kalampahaken Bob Murawski. Wondéné juru paraga ingkang kadhauk sami maragani antawisipun Alison Lohman, Lorna Raver,Dileep Rao, David Paymer, Lan Reggie Lee. Drag Me to Hel katepangaken kaping pisanipun nalika adicara Festival Film Cannes. Dumugi pungkasanipun pangeduman, filem punika kasil ngempalaken arta dumugi $80 yuta, nglangkungi ardhana ingkang sampunmedal kagem kabetahan pandamelan, nggih punika $30 yuta.[2][3][4]

Pemeran[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "DRAG ME TO HELL (15)". British Board of Film Classification. May 8, 2009. Dijupuk January 9, 2016. 
  2. Hanke, Ken (2009-06-03). "Movie Review: Drag Me to Hell : Mountain Xpress". Mountain Xpress. Dijupuk 2009-06-27. 
  3. Wright, Edgar (July 8, 2013). "Hero Worship: Sam Raimi". The Skinny. Dijupuk July 8, 2013. 
  4. "Ellen Page Quits Sam Raimi's Drag Me to Hell". MovieWeb. February 29, 2008. Diarsip saka sing asli ing June 11, 2011. We were racing to start production so that we could accommodate Ellen's schedule. But like so many other productions trying to start before the potential SAG strike date, this one needed more time and we had to push back the start of production. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]