Donita

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Donita
Donita.jpg
LairNoni Annisa Ramadhani
Jeneng liyaDonita
PakaryanAktris, Penyanyi, Model, Bintang Iklan
Taun aktif2006 - saiki

Donita (lair ing Bandung, Jawa Barat, 14 Fèbruari 1989; umur 30 taun) iku penyanyi lan juru main sinétron kang duwé jeneng dawa Noni Annisa Ramadhani. Dhèwèké dikenal minangka model, bintang sinétron, lan bintang layar lebar.[1] Ning dunya permodelan, dhèwèké tau dadi model iklan Shampoo Zinc, Tisu Tessa.[1]

Sinetyron kang tau dimainake Donita kaya ta Cinta Fitri, Benci Jadi Cinta, Sumpah Gue Sayang Lo, Makin Sayang, lan Déwa Asmara. Ora namung iku, dhèwèké uga aktif mbintangi filem-filem FTV kaya ta Cinta 100%, Kapan Aku Punya Pacar kang dadi awal ning layar amba 2007, lewat filem horor Suster Ngesot.[1] Setahun sawisé iku, Donita main dadi pemeran pendukung ning filem Bestfriends? (2008).[1]

Donita sukses tampil ning ajang kontès menyanyi Supermama.[1] Metu saka Supermama, dhèwèké nyoba nggawé album soloné kang dibabarake ning taun 2009.[1] Album soloné iku isiné 10 judhul, dipandu karo Piyu Padi.[1][2] Album iku irah-irahané, Menanti Sebuah Harapan.[2] Tema kang diangkat ing sajeroning vidio klip iki ngrembug babagan karesnan kang kang ora katekan. Donita ndaku manawa dhèwèké seneng, lan ora nyangka nyanyekake tetembangan Menanti Sebuah Harapan. Kritikan saka Piyu Padi, ndadèkaké dhèwèké bisa ngolah suwarané dadi khas lan ora madani suwara penyanyi liyané.[2]

Donita duwé kelainan ning otot sikil lan gegeré, nanging iku ora dadi dhèwèké minder.[1] Mula iku, dhèwèké rajin konsultasi karo fisioterapi.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i biografi Donita dipununduh tanggal 6 Juli 2011
  2. a b c berita donita dipununduh tanggal 6 Juli 2011