District 9

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
District 9
250px
Poster film District 9
DisutradaraniNeill Blomkamp
DiprodhuseriPeter Jackson
Carolynne Cunningham
DiskénariyoniNeill Blomkamp
Terri Tatchell
DibintangiSharlto Copley
Jason Cope
David James
DimusikiClinton Shorter
SinématografiTrent Opaloch
Dibesut déningJulian Clarke
Perusahaan
prodhuksi
QED International
WingNut Films
Dibabar déningTriStar Pictures
Tanggal metu
  • 13 Agustus 2009 (2009-08-13) (Selandia Baru)
  • 14 Agustus 2009 (2009-08-14) (Amerika Serikat)
  • 28 Agustus 2009 (2009-08-28) (Afrika Selatan)
Suwéné
112 menit[1]
NagaraSelandia Baru[2]
Amerika Serikat[2]
Afrika Selatan[2]
BasaBahasa Inggris
Rantaman$30 juta[3]
Kalarisan$210.819.611[3]

District 9 nggih punika sesirah filem fiksi ilmiyah thriller saking Amérikah Sarékat taun 2009. Filem punika kaarahaken déning Neill Blomkamp. Ingkang ngayahi jejibahan minangka juru damel filem nggih punika Peter Jackson lan Carolynne Cunningham. Skénariyonipun kaanggit déning Neill Blomkamp sesarengan Terri Tatchell. Tanggel jawab musik kapasrahaken dhumateng Clinton Shoter. Sinematografi dipuncakaken déning Trent Opaloch. Pambesutan filem kalampahaken Julian Clarke. Wondéné juru paraga ingkang kadhapuk maragani filem punika antawisipun Sharlto Copley, Jason Cope, lan David James.

Filem District 9 kababar ing Selandia Baru surya13 Agustus 2009, ing Amerika Serikat surya 14 Agustus 2009. Salajengipun kababar wonten Afrika Selatan surya 28 Agustus 2009. Filem nampi pangalembana saking para juru kritik.[4][5][6]

Pemeran[besut | besut sumber]

  • Sharlto Copley minangka Wikus van de Merwe
  • Jason Cope minangka Christopher Johnson
  • David James minangka Kolonel Koobus Venter
  • Vanessa Haywood minangka Tania Smit-van de Merwe
  • Mandla Gaduka minangka Fundiswa Mhlanga
  • Eugene Khumbanyiwa minangka Obesandjo
  • Louis Minnaar minangka Piet Smit
  • Kenneth Nkosi minangka Thomas
  • William Allen Young minangka Dirk Michaels
  • Robert Hobbs minangka Ross Pienaar
  • Nathalie Boltt minangka Sarah Livingstone
  • Sylvaine Strike minangka Katrina McKenzie
  • John Sumner minangka Les Feldman
  • Nick Blake minangka Francois Moraneu
  • Jed Brophy minangka James Hope
  • Vittorio Leonardi minangka Michael Bloemstein
  • Johan van Schoor minangka Nicolaas van de Merwe
  • Marian Hooman minangka Sandra van de Merwe
  • Jonathan Taylor minangka dokter
  • Stella Steenkamp minangka Phyllis Sinderson
  • Tim Gordon minangka Clive Henderson
  • Nick Boraine minangka Letnan Weldon
  • Trevor Coppola minangka tenaga sewaan MNU
  • Morne Erasmus minangka tenaga medis MNU

Box office[besut | besut sumber]

Filem District 9 kasil ngempalaken arta dumugi $115.646.235 saking pamirsa Amérika Lor, lan $95.173.376 saking negari sanèsipun, kanthi gunggung $210.819.611, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem kabetahan pendamelan filem, nggih punika $237 yuta.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "District 9 (15)". British Board of Film Classification. July 21, 2009. Dijupuk March 4, 2015. 
  2. a b c "District 9 (2009)". British Film Institute. Dijupuk July 1, 2014. 
  3. a b c "District 9 (2009)". Box Office Mojo. Dijupuk February 13, 2018. 
  4. "District 9 (2009)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 13, 2018. 
  5. "District 9 reviews". Metacritic. Dijupuk February 13, 2018. 
  6. "CinemaScore". cinemascore.com. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]