Dina Valentine

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kertu Valentine antik

Dina Valentine (basa Inggris: Valentine's Day) utawa karan uga Dina Katresnan, nalika tanggal 14 Fèbruari iku siji dina ing endi para pasangan lan wong-wong sing nandhang wuyung nélakaké katresnané ing Donya Kulon. Asalé sing peteng minangka siji dina riyaya Katulik Roma didhiskusikaké ing artikel Santo Valentinus. Sapérangan pamaca mungel kepéngin maca Valentinius uga. Dina riyaya iki ora mungel diasosiasikaké karo tresna sing romantis sadurungé akir Abad Pertengahan nalika konsèp-konsèp kaya ngéné diripta.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]