Menyang kontèn

Dina Palang Abang lan Rembulan Sabit Abang Sadonya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jean Henri Dunant, pangadeg Palang Abang

Dina Palang Abang lan Rembulan Sabit Abang Sadonya yaiku perayaan taunan saka prinsip-prinsip Gerakan Palang abang lan Rembulan Sabit Abang Internasional. Dina Palang abang lan Rembulan Sabit Abang Sadonya dirayake ing 8 Mei tiap taun.[1] Tanggal iki menika perayaan kelairan Henry Dunant, sing lair ing 8 Mei 1828. Dheweke menika pangadeg Komite Palang Abang Internasional lan panampa Nobel Bedhamèn kapisan.[2][3][4][5]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Foreign Secretary marks World Red Cross and Red Crescent Day". gov.uk. Dibukak ing 7 Mèi 2019.
  2. International Committee of the Red Cross (7 Mèi 2003). "World Red Cross Red Crescent Day". Dibukak ing 29 Oktober 2009.
  3. "World Red Cross Red Crescent Day – 8 May 2013". Education Scotland. Diarsip saka sing asli ing 2016-11-20. Dibukak ing 30 Agustus 2012.
  4. "International Red Cross and Red Crescent Day". South African Government Information. 10 Novèmber 2010. Diarsip saka sing asli ing 2012-01-10. Dibukak ing 2020-09-04.
  5. "We observe World Red Cross and Red Crescent Day 2012". Tempo. 8 Mèi 2012. Diarsip saka sing asli ing 2020-02-19. Dibukak ing 30 Agustus 2012.

Pranala jaba[besut | besut sumber]