Dina Lilin Cilik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Día de las Velitas
Hari Lilin Kecil
Diadelasvelitas.jpg
Lampion di Quimbaya, Quindío.
Jeneng resmiHari Dikandung Tanpa Noda
DipèngetiKolombia
JinisNagara dan Agama
KaraméanMenyalakan lilin dan lampion
PèngetanBeberapa prosesi keagamaan
LabuhTerbenamnya srengéngé pada 7 Dhésèmber
RampungTerbitnya srengéngé pada 8 Dhésèmber
Tanggal8 Dhésèmber
Frékuwènsisetiap taun
GegayutanNatal di Kolombia

Dina Lilin Cilik (basa Spanyol: Día de las Velitas) ya iku dina riyaya tradhisional ingkang paling dirayakake ing Kolombia. Dina iki dianakaken ing tanggal 7 Dhésèmber, ing malem Dikandung Tanpa Noda, kang uga minangka wiwitan mangsa natal kang ora resmi ing nagara mau.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Con Las Velitas Se Prende La Navidad". El Tiempo (ing basa Spanish). 6 December 2003. Dibukak ing 25 November 2008.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)