Dimitri Payet

From Wikipedia
Jump to navigation Jump to search
Dimitri Payet
Payet April 2016.jpeg
Payet main kanggo West Ham United taun 2016
Katerangan priangga
Jeneng dawa Dimitri Payet[1]
Tanggal lair (1987-03-29) 29 Maret 1987 (umur 32)
Papan lair Saint-Pierre, Réunion, France
Dhuwur 1.75 m (5 ft 9 in)
Posisi main Attacking midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
West Ham United
Angka 27
Karir nom
1995–1998 Saint-Philippe
1998–1999 Saint-Pierroise
1999–2003 Le Havre
2003 AS Excelsior
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2004–2005 AS Excelsior 36 (12)
2005–2007 Nantes 33 (5)
2007–2011 Saint-Étienne 129 (19)
2011–2013 Lille 71 (18)
2013–2015 Marseille 72 (15)
2015– West Ham United 31 (9)
Tim nasional
2007–2008 France U21 11 (4)
2010– France 28 (6)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Florent Dimitri Payet (lair ing Réunion, 29 Maret 1987; umur 32 taun) ya iku salahsijiné juru main profèsional saka Perancis sing main kanggo klub Olimpique Marseille. Piyambaké biasa main ndhik posisi glandhang .[2]

Payet miwiti karir junioré ndhik klub Saint-Philippe, Saint-Pierroise, Le Havre lan AS Excelsior sakbanjuré miwiti karir senioré ing klub Nantes.[3] Piyambaké kober pindhah menyang Saint-Étienne sadurungé gabung karo Lille ndhik taun 2011.[4] Payèt satemené wis cukup kawentar nalika nom-nomané jalaran duwe skill individu kang mumpuni lan kreatif minangka glandhang tengah nanging embuh apa sebabé jenengé kaya kleleb ing jagad bal-balan. Dhèwèké banjur mutusaké gabung ing klub Liga Primèr Inggris yaiku West Ham United lan kasil ngumbulaké jenengé manèh.

Panghargian Individualé[edit | edit source]

Cathetan suku[edit | edit source]

  1. "Squads for 2016/17 Premier League confirmed". Premier League. 1 September 2016. Dijupuk 11 September 2016. 
  2. "La fiche de Dimitri PAYET". Ligue de Football Professionnel. Dijupuk 26 April 2011. 
  3. "Démenti + interview Dimitri Payet". Payet En Force (ing basa French). 8 June 2007. Dijupuk 4 February 2011. 
  4. "Payet completes move to Lille". Agence France Presse. 28 June 2011. Diarsip saka sing asli ing 27 February 2014. Dijupuk 28 June 2011. 
  5. "Ligue 1 Statistics – ESPN FC". espnfc.com. 
  6. "UNFP : Trophées UNFP du football Un TGV Lyon-Paris via Troyes...". UNFP. 17 May 2015. Dijupuk 14 October 2015. 
  7. "PFA awards: Leicester and Spurs dominate Premier League team". BBC Sport. Dijupuk 22 April 2016. 
  8. "Payet scoops Hammer of the Year Award". 3 May 2016. Dijupuk 10 August 2016. 
  9. "UEFA EURO 2016 Team of the Tournament revealed". UEFA.com (Union of European Football Associations). 11 July 2016. Dijupuk 11 July 2016.