Dimas Djayadiningrat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dimas Djayadiningrat
Dimas djayadiningrat.jpg
LairDimas Djayadiningrat
PakaryanSutradara

Dimas Djayadiningrat utawa Jay (lair ning Jakarta, 23 Agustus 1973), salah sawijiné sutradara lan prodhuser filem Indonesia. Saliyané iku Jay dikenal dadi musisi lan sutradara video klip. Dhèwèké naté dadi ana ing Indonesia Idol. Ana ing Juli 2012, dhèwèké nikah karo Reynavenzka R. Deyandra[1], model sing kaloka ning filem AIR TERJUN PENGANTIN.[1]

Pagawéan[besut | besut sumber]

Dimas Djayadiningrat miwiti karir dadi desainer sampul kaset. Jaman semana, dhèwèké isih kuliah ning Kampus Trisakti lan ngalami akèh kasengsaran, Jay sinau gawé video klip. Wusanane, dhèwèké mampu gawé karya sing isoh nyabet pangregan ana ning lomba-lomba. Karya Jay sing tergolong kreatif mampu mikat studio kaya ta Musica Studio lan Aquarius, banjur gawé sampul album kaset Kla Project lan Déwa 19. Pagawéan iku ditekuni tekan taun 1996. Nanging, amarga dadi desainer sampul album Jay banjur mandeg kuliahe.

Sanajan jenenge wis kondhang dadi desainer sampul kaset, Jay durung marem karo pagawéan iku. Nalika ana kancane lulusan saka IKJ ngajak gawé video klip, Jay banjur mèlu. Jay miwiti sinau carané gawé video klip, wiwit saka tata artistik tekan penyutradaraan.

Filmographi[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. a b Dimas Djayadiningrat akhirnya menikah (diundhuh tanggal 25 September 2012) Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "ok" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda