Dhokar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dhokar ing Blitar

Dhokar ya iku tumpakan transportasi tradhisional kang duwé rodha loro, telu, lan papat kang ora migunakaké mesin kanggo ngkakokake nanging migunakaké jaran minangka gantine.[1] Saliyané dhokar, isih ana tumpakaan liyané kang migunakaké jaran minangka panggerake ya iku Kreta Perang lan Kreta Kencana.[1]

Dhokar tinemu déning Charles Theodore Deeleman, salah siji tokoh litografer lan insinyur ing mangsa Hindia Walanda ya iku ing tlatah koloni Walanda kang diakoni déning hukum de jure lan de facto.[2] Wong Walanda dhéwé kerep nyebut dos-a-dos kang ateges gégér padha gégér (teges asli sakaPrancis).[2] Teges kang trep ya iku sawijing kreta kanthi kang gégérè ditumpaki.[2] Saka istilah dos-a-dos, wong asli Batavia nyingkat dadi ‘’Sado”.[2]

Dhokar kang ana ing dalan Malioboro Yogyakarta

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b [1] (diakses tanggal 8 Maret 2011)
  2. a b c d Snoek, Kees. Manhafte heren en rijke erfdochters: Het voorgeslacht van E.du Perron op Java, Penerbit: KITLV Uitgeverij Leiden, 2003. Dari resensi berjudul Mencari Asal-usul Kulawarga Indo Prancis di Jawa, olèh Achmad Sunjayadi.