Dhistrik Dongdaemun

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Distrik Dongdaemun
동대문구
Distrik
동대문구 · 東大門區
Jalan Nangye-ro ing Sinseol-dong
Jalan Nangye-ro ing Sinseol-dong
Papan Dongdaemun-gu wonten ing Seoul
Papan Dongdaemun-gu wonten ing Seoul
NegaraKorea Kidul
RegionSudogwon
Kutha IstimewaSeoul
Dong26
Pamaréntahan
 • Wali kotaHong Sa-rip (홍사립)
Laladan
 • Gunggung14,22 km2 (549 sq mi)
Cacah warga (2010[1])
 • Gunggung346.770
 • Pepadhet0.24/km2 (0.63/sq mi)
Zona wektuWaktu Standar Korea (UTC+9)
Situs wèbDongdaemun-gu official website

Dhistrik Dongdaemun (Dongdaemun-gu) inggih punika salah satunggal saking 25 dhistrik (gu) wonten ing Seoul, Korea Kidul. Dhistrik punika mapan wonten ing sisih lor Kali Han. Kantor dhistrik wonten ing Yongdu-dong ingkang celak kaliyan stasiun sangandhaping siti saking cabang Line 2.

Walikota dhistrik kasebat inggih punika Sarip Hong (홍사립) wiwit saking Juli 2006.

Sajarah[besut | besut sumber]

Dhistrik Dongdaemun punika sapisan dipundamel wonten ing taun 1943 nalika sistem "gu" dipunwiwiti. Dhistrik punika wiwitanipun kalebet ingkang paling ageng wonten ing wewengkon Seoul tinimbang ingkang samenika. Dhistrik Seongbuk kapisah saking dhistrik punika ing taun 1949, lan Changsin Dong ugi Sungin DOng dipunparingaken dhateng Dhistrik Jongo ing taun 1975. Tambahan 17 dong (lingkungan) dipunpisah dados Dhistrik Jungnang ing taun 1988.[2]

Pembagian administratif[besut | besut sumber]

Dhistrik Dongdaemun samenika kaperangan dados 22 dong wiwit saking 11 Agustus 2008.

Transportasi[besut | besut sumber]

Sangandhaping lemah[besut | besut sumber]

(Jongno-gu) ← Sinseol-dongJegi-dongCheongnyangniHoegiHankuk University of Foreign StudiesSinimun → (Seongbuk-gu)
Sinseol-dongYongdu → (Seongdong-gu)
(Seongdong-gu) ← DapsimniJanghanpyeong → (Gwangjin-gu)
(Seongdong-gu) ← Cheongnyangni (nginggil lemah)Hoegi → (Jungnang-gu)

Wonten kathah stasiun badhe dipuntambah

Géografi[besut | besut sumber]

Dhistrik Dongdaemun punika winatesan kaliyan Dhistrik Seongbuk ing lor-kulon, Dhistrik Jungnang ing wétan (kaliyan kali/lèpèn Jungnangcheon ingkang damel wates), Dhistrik Gwangjin ing sisih kidul-wétan, Dhistrik Seongdong ing sisih kidul, kepanggih Dhistrik Jung wonten ing titik sisih kidul-kulon lan winatesan Dhistrik Jongno ing sisih kulon. Wewengkon paling ramé wonten ing dhistrik punika inggih wewengkon Cheongnyangni -zona komersial ageng kadamel ing sakiwa tengenipun Stasiun Cheongnyangni, salah satunggaling CBD sekunder Seoul. Dhistrik punika dipunparingi nama Dongdaemun amargi wonten gerbang témbok ing sisih wétan kutha Seoul ingkang gadhah nama Dongdaemun, nanging gerbang Dongdaemun piyambak sejatosipun mapan wonten ing Dhistrik Jongno. Pérangan punika amargi wonten éwah-ewahan wates administrasi.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Korean Statistical Information Service (Korean) > Population and Household > Census Result (2010) > Population by Administrative district, Sex and Age / Alien by Administrative district and Sex, Retrieved 2010-06-02.
  2. "동대문구 (Dongdaemun-gu 東大門區)" (in Korean). Doosan Encyclopedia. Retrieved 2008-04-16.CS1 maint: unrecognized language (link)