Dhialèk Hazaragi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cithakan:Infobox Language/IPA notice
Hazāragī
هزارگی
Hazaragi.png
Dituturaké ing Afghanistan. Ing wektu iki uga dicaturaké lan dingertèni déning sapérangan gedhé dhiaspora Hazara sing dumunung mligi ing Pakistan lan Iran uga ngendi-endi.
Gunggung panutur 2,2 yuta
Rumpun basa Cithakan:Infobox Language/genetic2
Sistem tulisan Aksara Pèrsi
Kodhe basa
ISO 639-1 None
ISO 639-2
ISO 639-3 haz

Hazaragi (Pèrsi: هزارگی‎‎) iku dhialèk Pèrsi[1][2] minangka pérangan kontinum dhialèk Dari (salah siji basa pokok ing Afghanistan)[3] lan isih bisa dingertèni déning panyatur basa Dari.[4] Dhialèk iki kacaturaké déning wong Hazara mligi ing laladan Afghanistan tengah sing ingaran Hazarajat uga ing wewengkon-wewengkon liya sing didunungi wong Hazara ing Afghanistan. Dhialèk iki uga dicaturaké déning dhiaspora Hazara ing Pakistan lan Iran lan ngendi-endi awit dhiaspora Hazara iku péranganing dhiaspora Afghan.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "HAZĀRA iv. Hazāragi dialect". Dibukak ing 5 June 2014.
  2. "Attitudes towards Hazaragi". Dibukak ing 5 June 2014.
  3. Schurmann, Franz (1962) The Mongols of Afghanistan: An Ethnography of the Moghôls and Related Peoples of Afghanistan Mouton, The Hague, Netherlands, page 17, OCLC 401634
  4. "Attitudes Towards Hazaragi". Dibukak ing 4 June 2014.