Dhaulagiri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Dhaulagiri
Dhaulagiri from ramrekha.jpg
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi 8,167 m (26,795 ft) 
Ranked 7th
Prominèn 3,357 m (11,014 ft) [1]
Ranked 55th
Isolasi 318 kilometres (198 mi)
Parent peak K2
Pratélan Eight-thousander
Ultra
Géografi
Dhaulagiri is located in Nepal
Dhaulagiri
Dhaulagiri
State/Province NP
Parent range Dhaulagiri Himal
Panjatan
Panjatan pisanan May 13, 1960 by a Swiss/Austrian/ Nepali team
Rute gampang dhéwé Northeast ridge
Kaendahan GUnung Dhaulagiri
Dhaulagiri tanggal 1 oktober 2002

Dhaulagiri inggih punika gunung ingkang inggilipun urutan kaping pitu wonten ing donya. Gunung Dhaulagiri inggilipun 8167 mèter [2] Gunung punika papanipun manggèn wonten ing sisih kilènipun Pokhara, minangka kutha regional ingkang wigati dados pusat wisata. Dhaulagiri punika tegesipun "Gunung Putih".

Dhaulagiri manawi dipunpirsani saking Ghorepani

Sabibaripun panemuan wonten ing taun 1806 kaliyan donya ing sisih kilèn, Dhaulagiri punika dipunanggep gunung ingkang paling inggil wonten ing donya. Sisih kidul kaliyan kilènipun Dhaulagiri punika dados titik ingkang gadhah sesawangan.[3]. Gunung punika gadhah puncak ingkang cacahipun gangsal welas, ingkang sadaya puncak punika inggilipun 7000 mèter.[3]

Aksès[besut | besut sumber]

Papan Anggegana ingkang paling cerak kaliyan Dhaulagiri inggih punika Kathmandu. Manawi badhé minggah dhateng puncak gunung punika kaprayogakaken nalika wulan April, Mèi, Sèptèmber kaliyan Oktober.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Greg Slayden. "Dhaulāgiri, Nepal". Peakbagger.com Peak Lists. 
  2. ^ [1](dipunundhuh tanggal 21 Sèptèmber 2012)
  3. ^ a b c [2](dipunundhuh tanggal 21 September 2012)