Dhaulagiri

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Dhaulagiri
Elevasi 8.167 m (26.795 ft) 
Ranked 7th
Prominence 3.357 m (11.014 ft) [1]
Ranked 55th
Parent peak K2
Dhaptar Eight-thousander
Ultra
Location
Dhaulagiri is located in Nepal<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Cacad wedharan: Operand kanggo * ora ana.%; left: -836.8%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
Dhaulagiri
Pagunungan Dhaulagiri Himal
Koordinat 28°41′54″N 83°29′15″E / 28.69833°L 83.48750°W / 28.69833; 83.48750Koordinat: 28°41′54″N 83°29′15″E / 28.69833°L 83.48750°W / 28.69833; 83.48750
Climbing
First ascent May 13, 1960 by a Swiss/Austrian/ Nepali team
Rute paling gampang Northeast ridge
Kaendahan GUnung Dhaulagiri
Dhaulagiri tanggal 1 oktober 2002

Dhaulagiri inggih punika gunung ingkang inggilipun urutan kaping pitu wonten ing donya. Gunung Dhaulagiri inggilipun 8167 mèter [2] Gunung punika papanipun manggèn wonten ing sisih kilènipun Pokhara, minangka kutha regional ingkang wigati dados pusat wisata. Dhaulagiri punika tegesipun "Gunung Putih".

Dhaulagiri menawi dipunpirsani saking Ghorepani

Sabibaripun panemuan wonten ing taun 1806 kaliyan donya ing sisih kilèn, Dhaulagiri punika dipunanggep gunung ingkang paling inggil wonten ing donya. Sisih kidul kaliyan kilènipun Dhaulagiri punika dados titik ingkang gadhah pemandangan ingkang éndah sanget.[3]. Gunung punika gadhah puncak ingkang cacahipun gangsal welas, ingkang sadaya puncak punika inggilipun 7000 meter.[3]

Aksès[besut | besut sumber]

Papan Anggegana ingkang paling cerak kaliyan Dhaulagiri inggih punika Kathmandu. Menawi badhé minggah dhateng puncak gunung punika dipunsaranaken nalika wulan April, Mèi, Sèptèmber kaliyan Oktober.[3]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Greg Slayden. "Dhaulāgiri, Nepal". Peakbagger.com Peak Lists. 
  2. ^ (id)[1](dipunundhuh tanggal 21 Sèptèmber 2012)
  3. ^ a b c (id)[2](dipunundhuh tanggal 21 September 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dhaulagiri&oldid=1014037"