Devanagari (blok Unicode)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Devanagari
JangkauanU+0900..U+097F
(128 cecek kodhe)
BidhangBMP
AksaraDéwanagari (122 kar.)
Common (2 kar.)
Inherited (4 kar.)
Alfabèt utamaHindi
Sangsekerta
Marathi
Kaanggo128 cecek kodhe
Ora kaanggo0 cecek kodhe
Standar sumberISCII
Sajarah gagraging Unicode
1.0.0104 (+104)
4.0105 (+1)
4.1106 (+1)
5.0110 (+4)
5.1112 (+2)
5.2117 (+5)
6.0127 (+10)
7.0128 (+1)
Cathetan: [1][2]

Devanagari ya iku blok Unicode kang ngemu karakter kanggo panulisan basa Hindi, Marathi, Sindhi, Népali, lan Sangsekerta. Awalé, cecek kodhe U+0900..U+0954 iku salinan langsung karakter A0-F4 saka standar ISCII 1988. Blok Bengali, Gurmukhi, Gujarati, Oriya, Tamil, Telugu, Kannada, lan Malayalam sing kabèh uga padha dhedhasar miturut blok ISCII asliné.

Blok[besut | besut sumber]

Devanagari[1]
Kart kodhe resmi Unicode Consortium (PDF)
  0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F
U+090x
U+091x
U+092x
U+093x ि
U+094x
U+095x
U+096x
U+097x ॿ
Cathetan
1.^ Per Unicode gagrag 13.0

Sajarah[besut | besut sumber]

Dhokumèn magepokan Unicode ing ngisor iki nyathet ancas lan prosès panentu karakter tartamtu ing blok Devanagari:

Uga delengan[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Unicode character database". The Unicode Standard. Dibukak ing 2016-07-09.
  2. "Enumerated Versions of The Unicode Standard". The Unicode Standard. Dibukak ing 2016-07-09.