Deep Purple (band)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Deep Purple
Deep Purple in 2004.jpg
Deep Purple nalika 2004 Roger Glover, Ian Paice, Ian Gillan, Don Airey and Steve Morse
Pratélan latar wuri
Saka Hertfordshire, Inggris
Génre Hard rock, heavy metal
Mangsa akarya 1968–1976
1984 - Saiki
Labèl Edel, EMI, BMG, Polydor, Warner Bros., Tetragrammaton, Aquarius
Sing magepokan Rainbow, Whitesnake, Gillan, Black Sabbath, Blackmore's Night, Tommy Bolin, Episode Six, Screaming Lord Sutch, Dixie Dregs, Coverdale-Page, Trapeze
Sana jaringan www.deeppurple.com
Anggota Ian Gillan
Roger Glover
Ian Paice
Steve Morse
Don Airey

Deep Purple ya iku band ingkang ngasta aliran hard rock. Déning iku, Inggris dadi nagari pamados aliran heavy metal amargi ana Deep Purple, Led Zeppelin, lan Black Sabbath.[1] Sejarah Deep Purple nalika didamel kaliyan Jon Lord[2] ingkang sapaninggalé The Flowerpot Man magepokan karo Chris Curtis, lan pangusaha produser musik, Tony Edwards. John Lord iku tiyang composer, kathah lagu-lagu ing Deep Purple didamel kaliyan Jon Lord, piyambake uga kiblate band iki. Nalika Desember 1967, Curtis ngajak Ritchie Blackmore nalika iku tasih nyambut gawé ing Jerman kaliyan Neil Christian And The Crusaders. [3]

Sèjarah Tilawas[sunting | besut sumber]

Band Deep Purple iku pernah kapisan pécah amarga manajémen ingkang pecah lan kurang sae[4]. Nalika iku, Deep Purple tasih tur ing nagari-nagari Éropah, kayata Switzerland, Jerman, lan Inggris[5].

Anggota[sunting | besut sumber]

Deep Purple personnel
Mk I
(1968-1969)
Mk II
(1969-1973)
Mk III
(1973-1975)
Mk IV
(1975-1976)
(1976-1984) Band split.
Mk IIa, reunited
(1984-1989)
Mk V
(1989-1991)
Mk IIb, again reunited
(1992-1993)
Mk VI
(1993-1994)
Mk VII
(1994-2002)
Mk VIII
(2002-present)

Diskografi[sunting | besut sumber]

Catethan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ McWhirter, Ross (1975). Guinness Book of World Records (14 ed.). Sterling Pub. Co. p. 242. ISBN 978-0-8069-0012-4. 
  2. ^ Thompson, Dave. Chris Curtis Biography Allmusic. Retrieved 6 Februari 2013
  3. ^ Jeb Wright The Naked Truth: An Exclusive Interview with Deep Purple’s Ian Gillan Classic Rock Revisted
  4. ^ Thompson, Dave (2004). Smoke on the Water: The Deep Purple Story. Retrieved 6 Februari 2013.  Check date values in: |access-date= (help)
  5. ^ Deep Purple: Fireball Allmusic. Retrieved 6 Februari 2013

Pranala Njaba[sunting | besut sumber]