Davide Calabria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Davide Calabria
Katerangan priangga
Jeneng dawa Davide Calabria
Tanggal lair (1996-12-06) 6 Dhésèmber 1996 (umur 22)
Papan lair Brescia, Italia
Dhuwur 1.77 m (5 ft 9 12 in)
Posisi main Right back
Katerangan klub
Tim saiki
Milan
Angka 2
Karir nom
2001–2006 Virtus Adrense
2006–2015 Milan
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2015– Milan 31 (0)
Tim nasional
2013 Italia U17 9 (0)
2013 Italia U18 1 (0)
2014–2015 Italia U19 12 (1)
2015 Italia U20 2 (0)
2015– Italia U21 11 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 5 February 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 10 October 2017

Davide Calabria (miyos 6 Dhésèmber 1996) inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Italia ingkang main bal ing klub Serie A Italia A.C. Milan utaminipun dados pemain bèg tengen.[1]

Karièr klub[besut | besut sumber]

Calabria menika kalebet asli dhidhikan akadhemi A.C. Milan. Piyambakipun nglampahi debut Serie A ing wulan Mèi 2015 mengsah Atalanta, nggantosaken Mattia De Sciglio ing wekdal 84 menik lan posisi menang tandhang 1-3.[2] Piyambakipun ngawiti kariripun kanthi kamenangan 3-2 mengsah Palermo ing wulan 22 Sèptember, main 49 menit, lan pikantuk pangalembana awit penampilanipun ingkang saé.

Karièr internasional[besut | besut sumber]

Calabria miwiti debut ing tim U21 Italia wekdal tanggal 13 Oktober 2015, ing pertandhingan kualifikasi mengsah Republik Irlandia.Ing wulan Juni 2017, piyambakipun kalebet skuad U-21 Italia kanggé Kejuaraan U-21 UEFA Eropa U-21 dening mènèjer Luigi Di Biagio.[3]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Cithakan:Soccerway
  2. "Atalanta vs. Milan - 30 May 2015 - Soccerway". soccerway.com. Dijupuk 2015-05-31. 
  3. "U21: Italy squad for Euros named". Football Italia. 6 June 2017. Dijupuk 16 June 2017.