David Soria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
David Soria
05-05-2016 - Sevilla FC - FC Shakhtar Donetsk - 3-1 (26235556264).jpg
Soria playing for Sevilla in 2016
Katerangan priangga
Jeneng dawa David Soria Solís
Tanggal lair (1993-04-04) 4 April 1993 (umur 28)
Papan lair Madrid, Spain
Dhuwur 1.92 m (6 ft 4 in)
Posisi main Goalkeeper
Katerangan klub
Tim saiki
Sevilla
Angka 13
Karir nom
2001–2003 Carabanchel
2003–2008 Real Madrid
2008–2009 Atlético Madrid
2009–2012 Real Madrid
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2013 Sevilla C 14 (0)
2013–2015 Sevilla B 54 (0)
2015– Sevilla 8 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 23 December 2017.


David Soria Solís (lair 4 April 1993) ya iku pemain bal-balan profesional Spanyol sing main kanggo Sevilla FC minangka kiper.

Klub karir[besut | besut sumber]

Lair ing Madrid, Soria rampung saka akadhemi bal Real Madrid. Piyambakipun pindhah menyang Inggris lan ujicoba ing Leicester City, wektu dhèwèké cidra ing dina pisanan; dhèwèké banjur dibuwang déning Birmingham City sawisé enem minggu amarga saka gaji kang kandeg, lan ngrampungaké prosès sidhang ing Stoke City amarga putus asa.[1]

Nalika bali menyang Spanyol, Soria gagal main kontrak ing Real Betis B amarga owah-owahan pelatih, lan ora dianggep cukup kanggo Sporting de Gijón Abelardo Fernández ing Segunda División.[1] Dheweke banjur dilatih ing CD Canillas kanggo njaga fitness, nanging ora nggawé debut kanggo klub; Ing wektu kuwi, dhèwèké uga mikir babagan pènsiyun saka bal-balan.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "Europa League final keeper David Soria: I had trial at Stoke City". The Sentinel. 11 May 2016. Diarsip saka sing asli ing 12 May 2016. Dibukak ing 19 May 2016. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  2. "Un campeón al que repudió el Madrid" [A champion who Madrid looked down upon] (ing basa Spanyol). 19 May 2016. Dibukak ing 24 May 2016.