Danureja III

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kyai Adipati Danureja ya iku pepatih ing Kasultanan Ngayogyakarta, taun 1811-1813 M. Sadurungé mengku jabatan patih, jenengé Mas Tumenggung Sindunegara[1], Bupati Banyumas. Nanging wewenang Sindunegara ngayahi dadi patih ora gedhe lan malah ora diakoni dening Inggris amarga kapacak tanpa njaluk pertimbangan Inggris[2] lan mulane tekan lerene dadi patih mung nganggo jeneng Kyai Adipati Danureja, dudu Raden Adipati Danureja. Mula ing, saweneh cathetan Sindunegara ora ditulis/ora dianggep Danureja III.[3] Sindunegara putrane Danureja I lan paman saka Danureja II.[4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. R.,, Carey, P. B.; Bambang,, Murtianto,; Gramedia, PT. Takdir : riwayat Pangeran Diponogoro, 1785-1855. Jakarta. ISBN 9789797097998. OCLC 883389465.CS1 maint: extra punctuation (link)
  2. others], penulis, H.Y. Agus Murdiyastomo [and five. Pangeran Notokusumo : hadĕging Kadipaten Pakualaman : sejarah Pakualaman. [Yogyakarta]. ISBN 9786020818092. OCLC 964698478.
  3. "Pepatih Dalem Kesultanan Yogyakarta". 2018-04-02.
  4. 1948-, Carey, Peter (Peter B.R.),; M., Udiani, Christina; (Jakarta), Koninklijk Instituut voor Taal-, Land-, en Volkenkunde (KITLV) (2011). Kuasa ramalan Pangeran Diponegoro dan akhir tatanan lama di Jawa, 1785-1855 / Jilid 1. Jakarta: KITLV-Jakarta. ISBN 9789799103932. OCLC 781656725.CS1 maint: extra punctuation (link) CS1 maint: numeric names: authors list (link)
Jabatan pamaréntahan
Didhisiki déning:
Danureja II
Pepatih Dalem Kasultanan Yogyakarta
18111813
Diganti déning:
Danureja IV