Dante Bonfim Costa Santos

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Dante
CSKA-Bavaria (6).jpg
Dante wektu isih main kanggo Bayern Munich taun 2014
Katerangan priangga
Jeneng dawa Dante Bonfim Costa Santos[1]
Tanggal lair (1983-10-18) 18 Oktober 1983 (umur 34)
Papan lair Salvador, Brazil
Dhuwur 1.89 m (6 ft 2 12 in)[2]
Posisi main Centre back
Katerangan klub
Tim saiki
Nice
Angka 31
Karir nom
1998 Catuense Futebol
1999 Galícia Esporte Clube
2000 Capivariano FC
2001 Juventude
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2002–2004 Juventude 53 (1)
2004–2006 Lille 12 (0)
2006–2007 Charleroi 24 (2)
2007–2009 Standard Liège 63 (2)
2009–2012 Mönchengladbach 93 (8)
2012–2015 Bayern Munich 86 (3)
2015–2016 VfL Wolfsburg 23 (1)
2016– Nice 0 (0)
Tim nasional
2013– Brazil 13 (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 21:17, 22 August 2016 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 9 July 2014

Dante Bonfim Costa Santos (lair ing Bahia, 18 Oktober 1983; umur 34 taun) ya iku salahsijiné juru main bal-balan profèsional teka Brasil sing tau main kanggo FC Bayern München dadi bèk.[3][4] Saiki piyambaké main kanggo tim OGC Nice.[5]

Kariré[besut | besut sumber]

2003 - 2003 Juventude[5]

2004 - 2004 Lille OSC[5]

2004 - 2004 Lille OSC[5]

2004 - 2005 Juventude[5]

2005 - 2006 Lille OSC[5]

2006 - 2006 Charleroi[5]

2007 - 2008 Standard Liège[5]

2009 - 2012 Borussia M’gladbach[5]

2013 - 2014 Brasil[5]

2012 - 2015 Bayern Munich[5]

2015 - 2016 VfL Wolfsburg[5]

2016 - Saiki OGC Nice[5]

Juwara[besut | besut sumber]

Piyambaké akèh ngéntukné gelar juwara karo FC Bayern München, kaya ta juwara Champions League, Club World Cup, Bundesliga Jerman, European Super Cup, DFB-Supercup, lan DFB Pokal.[5]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "FIFA Club World Cup Morocco 2013: List of Players" (PDF). FIFA. 7 December 2013. k. 5. Dijupuk 7 December 2013. 
  2. ^ "Dante - Profile". Confederations Cup Brazil 2013. FIFA.com. Dijupuk 21 January 2014. 
  3. ^ "Dante: Bochum auswärts stärker" (ing basa German). VfL Bochum. 15 January 2011. Dijupuk 22 April 2011. 
  4. ^ "Dante" (ing basa German). kicker.de. Dijupuk 22 April 2011. 
  5. ^ a b c d e f g h i j k l m n "Bonfim Dante". www.eurosport.com. Dijupuk 14 September 2016. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]