Daniel Dae Kim

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Daniel Dae Kim
Danieldaekimgfdl.PNG
Daniel Dae Kim signs autographs at the Hawaii International Film Festival, 2007
Lair (1968-08-04) Agustus 4, 1968 (umur 49)
Busan, South Koréa
Pakaryan Actor
Taun aktif 1991–present
Jeneng Koréa
Hangul 김대현
Hanja
Alihaksara sing Disampurnakaké Gim Dae-hyeon
McCune–Reischauer Kim Taehyŏn

Daniel Dae Kim (lair tanggal 4 Agustus taun 1968) dhèwèké iku aktor saka Koréa banjur pindah maring Amérika nalika umuré 2 taun.[1] Gedhé ing Easton, Pennsylvaia.[1] Kim lulusan saka Freedom High School ing Bethlehem, lan Haverford College ing Haverford Township, Pennsylvaia.[1] Dhèwèké uga mèlu program akting ning NYU nalika taun 1996.[1]

Dhèwèké kerep dadi paraga ing filem kang wujudé science fiction lan fantasi.[1] Pirang-pirang filem kang wis tau dibintangi ing antarané Ci:Crime Scence Investigation, Star Trek: VOYAGER, STAR TREK: ENTERPRISE, CRUSADE, CHARMED, THE SHIELD, SEINFELD, NYPD BLUE, ER, lan THE ANDROMEDA STRAIN.[1] Saliyané filem-mau Kim uga main ana ing filem SPIDER-MAN 2 dhèwèké nglakoni peran dadi ilmuwan ing laboatorium Doctor Octavius kang ngintukaké panghargaan pemenang Best Picture saka Acadeny Award.[1]

Ning taun 2005 Kim dinobataké dadi sawijining wong lanang paling seksi ning majalah People.[1] Ora namung iku dhèwèké uga dadi pengisi suara ing dedolanan SAINTS ROW lan 24: THE GAME.[1] uga ngisi suara Metron ing JUSTICE LEAGU UNLIMITED.[1] Ning sasi Juni 2009, Kim main ana ing filem kang judhulé THE KING AND I kang digawe ana ing London, Inggris.[1] Banjur ning sasi September 2010 Kim uga tampil manèh ing filem HAWAII FIVE-O Five meranake lakon Chin Ho Kelly.[1]

Nalika taun 2010, Daniel mainaké peran ning filem kang judhulé DEATHGAMES.[2] Bebarengan karo aktor-aktor kondhang saka hollywood.[2] dibintangi Kellan Lutz lan Samuel L Jackson.[2] filem kang nyaritakaké babagan tarung tekan mati ora béda karo gladiator ning jaman Romawi kuno ananging karo setting modern.[2] Daniel Dae Kim meranaké guru bela dhiri kang diculik lan dipaksa tarung nganti mati ning arena karo karakter kang diperanké déning Samuel L Jackson.[2]

Dhèwèké njegur ning dunya filem awit taun 1994.[2] Kondhang amarga mbintangi serial LOST.[2] Suksesé serial mau nggawé kariré nambah apik.[2]

FILM[besut | besut sumber]

Film-filem kang tau dibintangi Daniel Dae Kim[1]:

  • 1994: American Shaolin
  • 1997: Beverly Hills
  • 1997: NYPD
  • 1997: The Jackal
  • 1998: The Pretender
  • 1998: Brave New World
  • 1998: Seinfeld
  • 1999: For Love of the Game
  • 1999: Crusade
  • 2000: Star Trek
  • 2000: Murder, She Wrote: A Story to Die For
  • 2001: CSI
  • 2001: Angel
  • 2001: Charmed
  • 2002: 24
  • 2003: Cradle 2 the Grave
  • 2003: Tencu: Wrath of Heaven
  • 2003: Hulk
  • 2003: Ride or Die
  • 2003: Aka Ride or Die
  • 2003: Sin
  • 2003: Momentum
  • 2003: Star Trek: Enterprise
  • 2004: Aka Hustle and Heat
  • 2004: Spider-Man 2
  • 2004: Lost
  • 2004: Crash
  • 2005: The Cave
  • 2006: Saints Row
  • 2006: Justice League Unlimited
  • 2006: Avatar: The Last Airender
  • 2006: The Slanted Screen
  • 2008: The Andromeda Strain
  • 2008: The Onion Movie
  • 2008: Saints Row 2
  • 2010: The Adjustment Bureau

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m Biografi Daniel Dae Kim dipununduh tanggal 8 Agustus 2011
  2. ^ a b c d e f g h Daniel Dae Kim Jadi Gladiator dipununduh tanggal 8 Agustus 2011