Daniel Dae Kim

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Daniel Dae Kim
Danieldaekimgfdl.PNG
Daniel Dae Kim signs autographs at the Hawaii International Film Festival, 2007
Lair (1968-08-04) Agustus 4, 1968 (umur 50)
Busan, South Koréa
Pakaryan Actor
Taun aktif 1991–present
Jeneng Koréa
Hangul 김대현
Hanja
Alihaksara sing Disampurnakaké Gim Dae-hyeon
McCune–Reischauer Kim Taehyŏn

Daniel Dae Kim (lair tanggal 4 Agustus taun 1968) dhèwèké iku aktor saka Koréa banjur pindah maring Amérika nalika umuré 2 taun.[1] Gedhé ing Easton, Pennsylvaia.[1] Kim lulusan saka Freedom High School ing Bethlehem, lan Haverford College ing Haverford Township, Pennsylvaia.[1] Dhèwèké uga mèlu program akting ning NYU nalika taun 1996.[1]

Dhèwèké kerep dadi paraga ing filem kang wujudé science fiction lan fantasi.[1] Pirang-pirang filem kang wis tau dibintangi ing antarané Ci:Crime Scence Investigation, Star Trek: VOYAGER, STAR TREK: ENTERPRISE, CRUSADE, CHARMED, THE SHIELD, SEINFELD, NYPD BLUE, ER, lan THE ANDROMEDA STRAIN.[1] Saliyané filem-mau Kim uga main ana ing filem SPIDER-MAN 2 dhèwèké nglakoni peran dadi ilmuwan ing laboatorium Doctor Octavius kang ngintukaké panghargaan pemenang Best Picture saka Acadeny Award.[1]

Ning taun 2005 Kim dinobataké dadi sawijining wong lanang paling seksi ning majalah People.[1] Ora namung iku dhèwèké uga dadi pengisi suara ing dedolanan SAINTS ROW lan 24: THE GAME.[1] uga ngisi suara Metron ing JUSTICE LEAGU UNLIMITED.[1] Ning sasi Juni 2009, Kim main ana ing filem kang judhulé THE KING AND I kang digawe ana ing London, Inggris.[1] Banjur ning sasi September 2010 Kim uga tampil manèh ing filem HAWAII FIVE-O Five meranake lakon Chin Ho Kelly.[1]

Nalika taun 2010, Daniel mainaké peran ning filem kang judhulé DEATHGAMES.[2] Bebarengan karo aktor-aktor kondhang saka hollywood.[2] dibintangi Kellan Lutz lan Samuel L Jackson.[2] filem kang nyaritakaké babagan tarung tekan mati ora béda karo gladiator ning jaman Romawi kuna nanging karo setting modern.[2] Daniel Dae Kim meranaké guru bela dhiri kang diculik lan dipaksa tarung nganti mati ning arena karo karakter kang diperanké déning Samuel L Jackson.[2]

Dhèwèké njegur ning dunya filem awit taun 1994.[2] Kondhang amarga mbintangi serial LOST.[2] Suksesé serial mau nggawé kariré nambah apik.[2]

FILM[besut | besut sumber]

Film-filem kang tau dibintangi Daniel Dae Kim[1]:

  • 1994: American Shaolin
  • 1997: Beverly Hills
  • 1997: NYPD
  • 1997: The Jackal
  • 1998: The Pretender
  • 1998: Brave New World
  • 1998: Seinfeld
  • 1999: For Love of the Game
  • 1999: Crusade
  • 2000: Star Trek
  • 2000: Murder, She Wrote: A Story to Die For
  • 2001: CSI
  • 2001: Angel
  • 2001: Charmed
  • 2002: 24
  • 2003: Cradle 2 the Grave
  • 2003: Tencu: Wrath of Heaven
  • 2003: Hulk
  • 2003: Ride or Die
  • 2003: Aka Ride or Die
  • 2003: Sin
  • 2003: Momentum
  • 2003: Star Trek: Enterprise
  • 2004: Aka Hustle and Heat
  • 2004: Spider-Man 2
  • 2004: Lost
  • 2004: Crash
  • 2005: The Cave
  • 2006: Saints Row
  • 2006: Justice League Unlimited
  • 2006: Avatar: The Last Airender
  • 2006: The Slanted Screen
  • 2008: The Andromeda Strain
  • 2008: The Onion Movie
  • 2008: Saints Row 2
  • 2010: The Adjustment Bureau

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m Biografi Daniel Dae Kim dipununduh tanggal 8 Agustus 2011
  2. a b c d e f g h Daniel Dae Kim Jadi Gladiator dipununduh tanggal 8 Agustus 2011