Daniel Bernoulli

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Daniel Bernoulli
Daniel Bernoulli
Daniel Bernoulli
Miyos 8 Februari 1700
Groningen, Belanda
Tilar donya 8 Maret 1782 (umur 82)
Basel, Switzerland
Kaahlian Prinsip Bernoulli, Teori kinetika gas, Termodinamika
Tapak asma
Daniel Bernoulli's signature

Daniel Bernoulli yaiku panjenengané matematikawan lan fisikawan Swiss.[1] Salah sijiné pamikiran Daniel kang penting jroning donya fisika yaiku persamaan Bernoulli ing tabung arus digunakake minangka pangukuran kecepatan aliran karana tekanan.[2]


Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en) Darrell D. Ebbing, Steven D. Gammon (2010). General Chemistry. Brooks Cole. ISBN 978-0-538-49752-7.Page.199-200
  2. ^ (en) Thomas G. Mezger (1980). The rheology handbook: for users of rotational and oscillatory rheometers. C.R. Vincentz. ISBN 978-3-87870-174-3.Page.254
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Daniel_Bernoulli&oldid=861820"