Dan-Axel Zagadou

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Dan-Axel Zagadou
Zagadou170727.jpg
Zagadou ing Borussia Dortmund taun 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Dan-Axel Zagadou
Tanggal lair (1999-06-03) 3 Juni 1999 (umur 21)
Papan lair Créteil, Prancis
Dhuwur 1.96 m (6 ft 5 in)[1]
Posisi main Centre-back, Left-back
Katerangan klub
Tim saiki
Borussia Dortmund
Angka 2
Karir nom
2006–2011 Créteil
2011–2016 Paris Saint-Germain
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2016–2017 Paris Saint-Germain B 9 (0)
2017– Borussia Dortmund 11 (1)
Tim nasional
2014–2015 Prancis U16 13 (2)
2015–2016 Prancis U17 10 (0)
2016–2017 Prancis U18 9 (0)
2017– Prancis U19 6 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 25 November 2017.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 11 November 2017

Dan-Axel Zagadou (miyos 3 Juni 1999) inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Prancis ingkang main bal ing klub Bundhesliga Jerman Borussia Dortmund lan pikantuk tugas minangka pemain bék tengah.[2]

Karièr Klub[besut | besut sumber]

Karièr Awal[besut | besut sumber]

Zagadou miwiti karir junior ing klub US Créteil, lan salajengipun pindhah dhateng klub Paris Saint-Germain ing umur kalih welas taun, ing taun 2011. Piyambakipun lajeng nelasaken gangsal musim salajengipun ing akadhemi PSG, lan lajeng mlebet ing skuad cadhangan ing taun 2016 lan nindakaken sangang tetandhingan ing CFA 2016-2017.[3]

Borussia Dortmund[besut | besut sumber]

Tanggal 5 Juni 2017, klub Jerman Borussia Dortmund ngumumaken ngrawuhaken Zagadou kanthi status bebas transfer lan dipunkontrak gangsal taun.[4] Tanggal 28 Oktober 2017, piyambakipun damel gol kapisanan ing Dortmund sanajan kalah 4-2 nglawan Hannover 96 lan piyambakipun ugi pikantuk kartu abrit ing menit kaping 59.

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. https://www.bvb.de/Mannschaften/Profis/Dan-Axel-Zagadou
  2. Introducing Jadon Sancho, Borussia Dortmund's English history-maker (dipunundhuh tanggal 6 Februari 2018)
  3. D. Zagadou(dipunundhuh tanggal 6 Februari 2018)
  4. [www.bvb.de/eng/News/Overview/Borussia-Dortmund-sign-Dan-Axel-Zagadou Borussia Dortmund sign Dan-Axel Zagadou](dipunundhuh tanggal 6 Februari 2018)