Dallas Buyers Club

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dallas Buyers Club
250px
Poster film Dallas Buyers Club
DisutradaraniJean-Marc Vallée
DiprodhuseriRobbie Brenner
Rachel Winter
DiskénariyoniCraig Borten
Melisa Wallack
DibintangiMatthew McConaughey
Jennifer Garner
Jared Leto
SinématografiYves Bélanger
Dibesut déningJohn Mac McMurphy
Martin Pensa
Perusahaan
prodhuksi
Truth Entertainment
Voltage Pictures
Dibabar déningFocus Features
Tanggal metu
  • Sèptèmber 7, 2013 (2013-09-07) (Festival Film Internasional Toronto)
  • Novèmber 1, 2013 (2013-11-01) (terbatas di Amerika Serikat)
  • Novèmber 22, 2013 (2013-11-22) (secara luas di Amerika Serikat)
Suwéné
116 menit[1]
NagaraAmerika Serikat
BasaBahasa Inggris
Rantaman$5 juta[2]
Kalarisan$55,198,285[3]

Dallas Buyers Club nggih punika filem drama biografi saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel taun 2013. Filem punika dipunarahaken déning Jean-Marc Vallée kanthi juru damel Robbie Brenner lan Rachel Winter. Skénario kagem filem punika kaanggit déning Craig Borten lan Melisa Wallack. Juru paraga ingkang kadhapuk maragani filem punika antawisipun Matthew McConaughey, Jennifer Garner lan Jared Leto.

Filem Dallas Buyers Club kagiyaraken kaping pisanipun nalika adicara Festival Film Internasional Toronto surya 7 September 2013. Lajeng dipunbabar wonten Amerika Serikat ing surya 1 November 2013 winatesan, lan 22 November 2013 kagem sagung pamirsa. Filem nampèni pangalembana saking para juru kritik.

Juru paraga[besut | besut sumber]

Tanggapanipun juru kritik[besut | besut sumber]

Filem Dallas Buyers Club nampi pangalembana saking para juru kritik. Miturut Rotten Tomatoes, filem punika gadhah pandhemen dumugi 93%, adhedhasar saking 243 pangulasan, kanthi rata-rata 7.8/10.[4] Sawetawis miturut Metacritic, filem punika pikantuk biji 84 saking100, adhedhasar saking tangganipun 47 juru kritik.[5]

Box office[besut | besut sumber]

Filem Dallas Buyers Club kasil ngempalaken arta dumugi $27,298,285 saking pamirsa Amerika Ler, lan $27,900,000 saking negari sanèsipun, kanthi gunggung $55,198,285, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem kabetahan pandamelan, nggih punika $5 yuta.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Dallas Buyers Club (15)". British Board of Film Classification. December 4, 2013. Dijupuk December 8, 2013. 
  2. Gray, Tim (December 2, 2013). "Directors on Their Teams: Jean-Marc Vallee Talks ‘Dallas Buyers Club’". Variety. Dijupuk January 3, 2014. 
  3. a b "Dallas Buyers Club (2013)". Box Office Mojo. Dijupuk March 3, 2018. 
  4. "Dallas Buyers Club (2013)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 13, 2018. 
  5. "Dallas Buyers Club reviews". Metacritic. Dijupuk February 13, 2018. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]