Dalia Grybauskaitė

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Grybauskaitė ing 2012

Dalia Grybauskaitė (IPA: [dɐˈlʲɛ ɡʲrʲiːbɐʊsˈkɐ̂ˑɪtʲeː]; lair 1 Maret 1956; umur 66 taun) yaiku pulitikus Litowen sing ngejabat minangka Presidhen Litowen kawolu saka 2009 nganti 2019. Ia menika wadon kapisan sing megang jabatan kasebut lan dadi Presidhen Litowen kapisan sing kapiling maning kanggo masa jabatan kapindho berturut-turut ing 2014.[1][2]

Wacaan tambahan[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Lithuania's first female president sworn in for second term". EuroNews. 12 July 2014. Diarsip saka sing asli ing 1 April 2019. Dibukak ing 13 July 2014.
  2. Skard, Torild (2014) "Kazimiera Prunskiene and Dalia Grybauskaite" in Women of power – half a century of female presidents and prime ministers worldwide, Bristol: Policy Press, ISBN 978-1-44731-578-0, pp. 335–40.

Pranala jaba[besut | besut sumber]