Daftar karakter One Piece

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gambar:Main characters of One Piece.png
The protagonists of One Piece, from top left: Brook, Franky, Usopp (in his Sogeking alias),
Nami, Tony Tony Chopper, Nico Robin,
Roronoa Zoro, Monkey D. Luffy, and Sanji.
Gambar:Main characters of One Piece.png
The protagonists of the One Piece series. Clockwise from top: Sanji, Franky, Tony Tony Chopper, Roronoa Zoro, Nami, Monkey D. Luffy, Usopp, Nico Robin and Brook.
Gambar:Main characters of One Piece.png
Anggota kelompok Topi Jerami Franky, Usopp, Nico Robin, Sanji, Monkey D. Luffy, Roronoa Zoro, Nami, Brook dan Tony Tony Chopper

Serial manga lan anime One Piece gadhah pratélan karakter ekstensif ingkang dipunciptaaken déning Eiichiro Oda. Serial One Piece mèndhèt latar ing sebuah semesta fiksional ing pundhi jumlah bajak laut, tèntara, revolusioner, lan petualang sanèsipun bertarung sètunggal sami sanès, nginaakèn beragam kabetahan supernatural lan superhuman. Alur cariyos sèrial punika gadhah kisah babagan petualangan sekelompok bajak laut ingkang madosi harta karun legendaris ingkang namanipun "One Piece".

Tokoh utami ing sèrial punika inggih punikaMonkey D. Luffy, seorang bajak laut mudi ingkang gadhah mimpi kanggé gantosakèn Gol D. Roger, mantan Raja Bajak Laut (Pirate King) ingkang sampun ninggalakèn, kaliyan jalan menemuaken harta karun legendaris miliknya, "One Piece". Selama perjalanannya, Luffy merekrut beragam anggota kru kanggé kelompok bajak lautipun, Bajak Laut Topi-Jerami, kalebet ing antawsipun ahli pedang Roronoa Zoro, navigator Nami, inventor lan penembak jitu Usopp, koki lan ahli bela diri Sanji, rusa antropomorfis lan dhokter Tony Tony Chopper, arkeolog Nico Robin, cyborg ahli kapal Franky, lan musisi kerangka-hidup Brook. sami sadaya ngarungi laut kanggé gayuh mimpi piyambakipun, ngadapi bajak laut sanès, bounty hunter, organisasi kriminal, revolusioner, agen rahasia, lan tentara World Government, sarta beragam kanca lan musuh sanès.

Mayoritas tokoh ingkang wonten inggih punika manungsa, manawi wonten tokoh sanès, ing antawisipun inggih punika raksasa, duyung, lan "manungsa-ikan" — makluk setengah manungsa, setengah iwak. kathah ing antawisipun karakter-karakter ingkang wonten gadhah kabetahan supernatural ingkang angsal saking madhang buah ingkang namanipun "buah setan" (Devil Fruit).

Gambaran dan penciptaan[besut | besut sumber]

manawi gambaraken One Piece, Eiichiro Oda sampun gadhah gambaran badhé jalan cariyos ingkang mingiti ketika mendésain tokoh-tokohipun.[1] pinten-pinten tokoh, kados ta dipunnyataaken déning Oda, dipundhamel adhedhasar tiyang nyata, kados ta Blackbeard (Marshall D. Teach) lan Whitebeard (Edward Newgate) dipundhamel adhedhasar gayutan pemilik bar ingkang kapungkur asring dipunkunjungi déning Oda lan bajak laut ingkang misuwur Blackbeard (Edward Teach).Cithakan:Gnr pinten-pinten tuladha sanès inggih punika Eustass Kid (Eustace the Monk lan William Kidd), X Drake (Sir Francis Drake), Basil Hawkins (Basil Ringrose dan John Hawkins), Capone "Gang" Bege (Al Capone lan William Le Sauvage), Trafalgar Law (Edward Low), Jewelry Bonney (Anne Bonny), Urouge (Aruj), Scratchmen Apoo (Chui A-poo),Cithakan:Gnr Roronoa Zoro (François l'Olonnais),Cithakan:Gnr Lafitte (Jean Lafitte), Alvida (Awilda),Cithakan:Gnr lan Bellamy (Samuel Bellamy). Tokoh Emporio Ivankov dipundhamel adhedhasar Dr. Frank N. Furter lan Norio Imamura. Norio manggih Oda kanggé nggambaraken langkung kathah karakter okama lan diapun salajengipun dados pengisi swara ingkang wiwitan Ivankov.Cithakan:Gnr

Protagonis[besut | besut sumber]

Protagonis ing seiral One Piece inggih punika péranganing Kelompok Bajak Laut Topi-Jerami (麦わらの一味 Mugiwara no Ichimi?), sebuah kelompok bajak laut beranggotakan 9 tiyang, kaliyan kapten Monkey D. Luffy. dipunwiwiti kaliyan Luffy piyambakan, anggota krunipun lajeng bertambah seiring kaliyan jalanipun cariyos, kaliyan Luffy lajeng merekrut anggota énggal.

Aokiji [besut | besut sumber]

langkung dipuntepang dados Laksamana, inggih punika mantan petinggi Angkatan Laut kaliayan kabetahan buah setan logia, saged dhamel mbekukan benda, ndamel es, utawi bertransformasi dados es.Cithakan:Gnr ing wanci Sengoku ngunduraken piyambak, Sengoku nyaranaken Aokiji dados gantosipun dados Laksamana Tinggi. Aokiji kalah sasampunipun tarung kaliyan Akainu ngerebutke panggènan mau. boten pingin merdamel ing ngandap perintah Akainu, Aokiji ninggalaken Angkatan Laut.

Aokiji dipundamel adhedhasar Yusaku Matsuda.Suantenipun dipunisi déning Takehito Koyasu.[2] ing adhaptasi Funimation, suantenipun dipunisi déning Bob Carter.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Interview with Eiichiro Oda". Shonen Jump (Viz Media). 
  2. ^ Cithakan:Cite video
  3. ^ Cithakan:Cite video

Ě