Daftar karakter One Piece

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

[[Gambar:Main characters of One Piece.png|thumb|250px|The protagonists of One Piece, from top left: [[#Brook|Cithakan:Color]], [[#Franky|Cithakan:Color]], [[#Usopp|Cithakan:Color]] (in his Sogeking alias),
[[#Nami|Cithakan:Color]], [[#Tony Tony Chopper|Cithakan:Color]], [[#Nico Robin|Cithakan:Color]],
[[#Roronoa Zoro|Cithakan:Color]], [[#Monkey D. Luffy|Cithakan:Color]], and [[#Sanji|Cithakan:Color]].]]

[[Gambar:Main characters of One Piece.png|thumb|250px|The protagonists of the One Piece series. Clockwise from top: [[#Sanji|Cithakan:Color]], [[#Franky|Cithakan:Color]], [[#Chopper|Cithakan:Color]], [[#Zoro|Cithakan:Color]], [[#Nami|Cithakan:Color]], [[#Luffy|Cithakan:Color]], [[#Usopp|Cithakan:Color]], [[#Robin|Cithakan:Color]] and [[#Brook|Cithakan:Color]].]]

Gambar:Main characters of One Piece.png
Anggota kelompok Topi Jerami Franky, Usopp, Nico Robin, Sanji, Monkey D. Luffy, Roronoa Zoro, Nami, Brook dan Tony Tony Chopper

Serial manga lan anime One Piece gadahi daftar karakter ekstensif ingkang dipunciptaaken dening Eiichiro Oda. Serial One Piece mèndhèt latar ing sebuah semesta fiksional ing pundhi jumlah bajak laut, tèntara, revolusioner, lan petualang sanèsipun bertarung sètunggal sami sanès, nginaakèn beragam kabètahan supernatural lan superhuman. Alur cariyos sèrial punika gadahi kisah babagan petualangan sekelompok bajak laut ingkang madosi harta karun legendaris ingkang asmanipun "One Piece".

Tokoh utami ing sèrial punika inggih punikaMonkey D. Luffy, seorang bajak laut mudi ingkang gadahi mimpi kangge gantosakèn Gol D. Roger, mantan Raja Bajak Laut (Pirate King) ingkang sampun ninggalakèn, kaliyan jalan menemuaken harta karun legendaris miliknya, "One Piece". Selama perjalanannya, Luffy merekrut beragam anggota kru kangge kelompok bajak lautipun, Bajak Laut Topi-Jerami, kalebet ing antawsipun ahli pedang Roronoa Zoro, navigator Nami, inventor lan penembak jitu Usopp, koki lan ahli bela diri Sanji, rusa antropomorfis lan dokter Tony Tony Chopper, arkeolog Nico Robin, cyborg ahli kapal Franky, lan musisi kerangka-hidup Brook. sami sedaya ngarungi laut kangge gayuh mimpi piyambakipun, ngadapi bajak laut sanes, bounty hunter, organisasi kriminal, revolusioner, agen rahasia, lan tentara World Government, serta beragam konco lan musuh sanes.

Mayoritas tokoh ingkang wonten inggih punika manungsa, menawi wonten tokoh sanes, ing antawisipun inggih punika raksasa, duyung, lan "manusia-ikan" — makhluk setengah manungsa, setengah iwak. katah ing antawisipun karakter-karakter ingkang wonten gadahi kabetahan supernatural ingkang angsal saking madhang buah ingkang asmanipun "buah setan" (Devil Fruit).

Gambaran dan penciptaan[sunting | sunting sumber]

menawi gambaraken One Piece, Eiichiro Oda sampun gadahi gambaran badhe jalan carios ingkang mingiti ketika mendesain tokoh-tokohipun.[1] pinten-pinten tokoh, kadasta dipunnyataaken dening Oda, dipundhamel adedasar tiyang nyata, kadasta Blackbeard (Marshall D. Teach) lan Whitebeard (Edward Newgate) dipundhamel adedasar gayutan pemilik bar ingkang kapungkur asring dipunkunjungi dening Oda lan bajak laut ingkang misuhur Blackbeard (Edward Teach).Cithakan:Gnr pinten-pinten tuladha sanes inggih punika Eustass Kid (Eustace the Monk lan William Kidd), X Drake (Sir Francis Drake), Basil Hawkins (Basil Ringrose dan John Hawkins), Capone "Gang" Bege (Al Capone lan William Le Sauvage), Trafalgar Law (Edward Low), Jewelry Bonney (Anne Bonny), Urouge (Aruj), Scratchmen Apoo (Chui A-poo),Cithakan:Gnr Roronoa Zoro (François l'Olonnais),Cithakan:Gnr Lafitte (Jean Lafitte), Alvida (Awilda),Cithakan:Gnr lan Bellamy (Samuel Bellamy). Tokoh Emporio Ivankov dipundhamel adedasar Dr. Frank N. Furter lan Norio Imamura. Norio manggih Oda kangge nggambaraken langkung katah karakter okama lan diapun saklajengipun dados pengisi suara ingkang wiwitan Ivankov.Cithakan:Gnr

Protagonis[sunting | sunting sumber]

Protagonis ing seiral One Piece inggih punika bagian saking Kelompok Bajak Laut Topi-Jerami (麦わらの一味 Mugiwara no Ichimi?), sebuah kelompok bajak laut beranggotakan 9 tiyang, kaliyan kapten Monkey D. Luffy. dipunwiwiti kaliyan Luffy piyambakan, anggota krunipun lajeng bertambah seiring kaliyan jalanipun cariyos , kaliyan Luffy lajeng merekrut anggota enggal.

Aokiji [sunting | sunting sumber]

langkung dipuntepang dados Laksamana , inggih punika mantan petinggi Angkatan Laut kaliayan kabetahan buah setan logia , saged dhamel mbekukan benda, ndamel es, utawi bertransformasi dados es.Cithakan:Gnr ing wanci Sengoku ngunduraken piyambak , Sengoku nyaranaken Aokiji dados gantosipun dados Laksamana Tinggi. Aokiji kalah saksampune tarung kaliyan Akainu ngerebutke panggenan kasebut. mboten pingin merdamel ing ngandap perintah Akainu, Aokiji ninggalaken Angkatan Laut.

Aokiji dipundamel adedasar Yusaku Matsuda.Suantenipun dipunisi dening Takehito Koyasu.[2] ing adaptasi Funimation, suantenipun dipunisi dening Bob Carter.[3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Interview with Eiichiro Oda". Shonen Jump (Viz Media).
  2. ^ Cithakan:Cite video
  3. ^ Cithakan:Cite video

Ě