Dhémokrasi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Démokrasi)
Jujug: pandhu arah, pados

Dhémokrasi iku wangun utawa mékanisme sistem pamaréntahan sawijining nagara minangka upaya mujudaké kadhaulatan rakyat (kakuwasan warganagara) sadhuwuring nagara kanggo dilaksanakaké déning pamaréntah nagara kasebut.

Salah siji pilar dhémokrasi ya iku prinsip trias politica sing mérang katelu kakuwasan pulitik nagara (eksekutif, yudikatif lan legislatif) kangggo diwujudaké jroning telung jinis lembaga nagara sing indepènden lan sajajar siji lan sijiné. Kasejajaran lan indepèndensi katelu jinis lembaga nagara iki diperlokaké supaya katelu lembaga nagara iki bisa silih ngawasi lan silih ngontrol adhedhasar prinsip checks and balances.

Deleng uga[sunting | besut sumber]

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dhémokrasi&oldid=1054512"