Démokrasi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Demokrasi iku wangun utawa mékanisme sistem pamaréntahan sawijining negara minangka upaya mujudaké kadhaulatan rakyat (kakuwasan warganegara) sadhuwuring negara kanggo dilaksanakaké déning pamaréntah negara kasebut.

Salah siji pilar demokrasi yakuwi prinsip trias politica sing mérang katelu kakuwasan pulitik negara (eksekutif, yudikatif lan legislatif) kangggo diwujudaké jroning telung jinis lembaga negara sing indepènden lan sajajar siji lan sijiné. Kasejajaran lan indepèndensi katelu jinis lembaga negara iki diperlokaké supaya katelu lembaga negara iki bisa silih ngawasi lan silih ngontrol adhedhasar prinsip checks and balances.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Démokrasi&oldid=821496"