Cuwéran pangumbah piring

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cairan pencuci piring sing digunakake
Botol plastik cairan pencuci piring
Gelembung umpluk sabun sawise banyu lan cairan pencuci piring dicampur lan aerasi

Cairan pencuci piring ( BrE : cairan ngumbah ), sing diarani sabun cuci piring, deterjen lan sabun piring, minangka salah sawijining jinis deterjen sing digunakake kanggo ngumbah piring . Iku biasane highly- foaming dicampur saka surfactants karo kulit gangguan kurang, lan utamané dipigunakaké kanggo ngumbah tangan saka kaca tingal, piring, cream, lan utensils masak ing nglelebke utawa Bowl. Saliyane nggunakake utamane, cairan pencuci piring uga duwe macem-macem aplikasi informal, kayata nggawe gelembung, cuci klambi lan ngresiki manuk sing kena minyak.